Hockeyroo coach Adam Commens tevreden over de vorderingen van zijn team

Verliezend coach Adam Commens was ondanks zijn teleurstelling over de met 5-1 verloren finale heel tevreden met het spel dat zijn Australische dames deze week op mat legde.

Op de site van Hockey Australia vertelt hij dat hij het een fantastisch toernooi vond voor zijn meiden en dat ze hebben laten zien hoe het team gegroeid is de afgelopen tijd. Niets is minder waar. De Australische formatie speelde voor de finale maar één keer gelijk, tegen gastland Argentinië, en won de rest van de wedstrijden overtuigend. Voor het eerst sinds jaren stonden de Hockeyroos weer eens in de finale van een groot toernooi.

Commens zag zijn team tegen Nederland een solide eerste helft spelen. “We verdedigden sterk en braken hun counters goed af. Zij scoorden een paar snelle doelpunten waardoor wij ons lieten overrompelen. Vanaf dat moment liepen we achter de feiten aan en lieten we achterin gaten vallen waar Nederland van kon profiteren.”

“We zijn nu weer één van ‘s-werelds topteams. Hoewel je dit niet terugziet in de eindstand van vandaag kunnen we het de beste teams ter wereld moeilijk maken. Daarnaast zijn we door deze finaleplek nu goed geplaatst voor het WK van volgend jaar.”

Reageer

Contact Us