Hoofdklasse Culinair: Kelly Jonker

Foto © Roel Ubels

Elke woensdag publiceert Hoofdklassehockey.nl een favoriet recept van een Hoofdklassespeler in `Hoofdklasse Culinair´. Deze week is het de beurt aan Amsterdam-spits en Oranje-international Kelly Jonker met haar recept: Pasta met Spinazie en Paddenstoelen.

Kelly voegt er nog aan toe: “Het is een simpel gerechtje, maar lekker om voor een wedstrijd of training te eten.”

Ingrediënten (voor 4 personen)
25g eekhoorntjesbrood (gedroogd)
375 g lasagnette, tagliatelle of penne
300 g panklare spinazie
50 g boter
1 sjalot, gesnipperd
Zout
Peper
2 el pijnboompitten
¾ dl slagroom

Bereidingswijze
Breng de paddenstoelen in een pan met water aan de kook, neem de pan van het vuur en laat hem 10 minuten staan. Giet de paddenstoelen af en hak ze fijn. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de spinazie 3 minuten in water met wat zout. Giet de spinazie af en pers het vocht eruit. Hak de spinazie grof. Verhit de helft van de boter in een pan en bak de sjalotjes 1 minuut. Doe de spinazie, de paddenstoelen en de slagroom erbij en laat alles 1 minuut pruttelen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Giet de pasta af en schep deze op met de rest van de boter, de room en spinaziemengsel. Strooi de pijnboompitten erover en serveer de pasta meteen.

Eet smakelijk namens chef Jonker!

Reageer