Jeugd Olympiërs ten koste van Argentinië door naar finale

Na een solide 8-1 overwinning op Duitsland in de kwartfinales hebben de Jeugd Olympiërs van Ageeth Boomgaardt zaterdag in de halve eindstrijd ook Argentinië verslagen. Nederland won met 4-2 en gaat dinsdag op voor goud.

De Oranje dames keken in de halve finale tegen Argentinië na tien minuten tegen een 0-1 achterstand aan door een doelpunt van Julietta Jankunas. In het tweede deel van de wedstrijd werd deze door goals van Elin van Erk en Maxime Kerstholt echter alweer omgezet naar een 2-1 voorsprong. Anders dan in de andere wedstrijden van Nederland bleef het daardoor spannend tot de het derde en laatste periode. Tien minuten voor tijd kwamen de Argentijnse dames via wederom Jankunas nog terug naar 2-2 waarna doelpunten van Marijn Veen en Kerstholt in de slotminuten de finaleplek voor Oranje veilig stelden.

Nederland speelt dinsdag om half 9 plaatselijke tijd in de finale tegen China.

Comments (5)

 1. ik denk niet dat de hockeysport nu een grote dienst wordt bewezen met de enorme successen van onze meisjes..

  IOC die toch al twijfelde aan het hockey die zal na dit toernooi zijn conclusies trekken.

  Na rio zien we geen hockey meer terug op het olympisch programma

 2. Is 4-2 winnen van Argentinië dan een argument hiervoor? Twee minuten voor tijd stond het nog 2-2. Lijkt me dus de moeite waard. En in de andere finale laat Azië met Japan en China van zich spreken. Keurig verdeeld toch ? Als het argument is dat Nederland teveel wint moeten we misschien ook wat loopnummer schrappen vanwege te veel winst voor Ethiopië. Ook bij de YOG weer.. Zambia doet voor het eerst mee. Uruguay doet mee. Allemaal nieuwe ervaringen en reclame voor de hockeysport in die landen

 3. jij bent er zeker ook zo 1 die het geweldig vind dat NL alle schaats medailles pakt?

  terwijl het een slechte zaak is als 1 land alle medailles pakt en er geen enkele serieuze concurrentie bestaat en het is net zo slecht als NL met 46 tegen 1 de hockey finale haalt

  in elke topsport heb je competitie nodig om verder te komen en om serieus genomen te worden

 4. Het enige wat hier negatief is, is het feit dat de finale gehaald wordt met 41-1 doelsaldo. Dat je dan stuit op een wat sterkere tegenstander is niet meer dan logisch, maar toch…. Ik denk dat Oranje de finale met grote cijfers gaat winnen…. 7 of 8 tegen 2?????

  Leuk voor de dames en de bobo’s, slecht voor het mondiale hockey!

 5. Kenner en AJ zaten dus toch wel ECHT heel fout!!

  china wint! en goed gespeeld ook……

  onderschatting van nederland denk ik maar zo zie je maar… finales winnen blijft lastig. daar spelen andere dingen mee

Reageer