Jeugd Olympiërs winnen eerste wedstrijd met grote cijfers | Hoofdklasse Hockey Nederland

Jeugd Olympiërs winnen eerste wedstrijd met grote cijfers

De kop van de Youth Olympic Games is eraf voor de jonge Nederlandse damesploeg van Ageeth Boomgaardt. Oranje won haar eerste poulewedstrijd met 17-0 van Fiji. 

Zoals verwacht had Oranje weinig moeite met de ploeg uit Fiji. Door doelpunten van Marijn Veen, Kyra Fortuin, Frederique Matla, Carmen Wijsman en Elin van Erk pakte Nederland al na de eerste periode, bij Hockey 5’s speelt men 3×12 minuten, een comfortabele 5-0 voorsprong. In de twaalf minuten die volgden deden ook Maxime Kerstholt (2x), Michelle Fillet (2x) hun duit in het zakje en trof Matla wederom doel waarmee het krachtsverschil nog meer vorm kreeg en de wedstrijd duidelijk al gespeeld was. Uiteindelijk eindigde het duel in een 17-0 overwinning voor Oranje. De doelpunten in de laatste periode kwamen van de sticks van Van Erk, Matla, Kerstholt (2x), Ginella Zerbo, Fillet en Fortuin en daarmee hebben alle speelsters, behalve keepster Karlijn Adank, nu minimaal één treffer op hun naam staan.

Dinsdag om half 11 Nederlandse tijd speelt Oranje in de tweede poulewedstrijd tegen Japan waarna woensdag om 11 uur de kraker tegen Argentinië op het programma staat. De poulefase wordt donderdag, om 11 uur, afgesloten met de wedstrijd tegen Zuid-Afrika.

Comments (7)

 1. Stop die kinderen lekker in een vliegtuig terug, dit is gewoon geld en tijdverspilling. Wat een onzin 17-0, dit is toch geen sport meer!

 2. Helemaal mee eens…. Dit slaat toch nergens op? WAt een aanfluiting en doodzonde van het geld…

 3. Argentinië deed het nog stukje beter 22-0 tegen Fiji.. Er komt vast nog wel een beetje uitdaging

 4. En de Duitse dames verliezen van Uruguay… Nieuw topland in wording bij de dames?

 5. Gaat toch ook meer om de ervaring. Ervan uitgaande dat (een deel van) deze 9 meisjes wellicht in het grote Oranje zal gaan spelen, nu leren ze om te gaan met de focus op een toernooi, lang en ver weg te zijn van huis, extra trainen, etc. Komt de clubs waar ze spelen ook ten goede. Los hiervan, het 5 tegen 5 spel kan mij niet bekoren.

 6. slechte zaak

  Dit is voor de sport an sich een zeer slechte zaak natuurlijk, hoe moet IOC hockey of wat er nog van over is nu nog serieus gaan nemen?
  Als dit de toekomst is dan zal hockey niet heel lang meer op het olympische programma blijven staan

 7. Is bij andere sporten zoals basketbal en rugby niet anders. Ook mega-uitslagen en een aantal toplanden waartussen het straks spannend wordt.
  En leuk dat Zambia dankzij veel hockeyhulp uit Nederland in het nieuwe format van Duitsland wint met spectaculair hockey.

Reageer