Jong Oranje dames plaatsen zich voor EK-finale

Op het EK onder 21 in Waterloo zijn de Jong Oranje dames erin geslaagd een finaleplek te pakken. In de halve eindstrijd werd er met 3-0 gewonnen van Spanje. De doelpunten kwamen van de sticks van Lisanne de Lange, Tess van Ramshorst en Lieke van Wijk.

Jong Oranje dames EK RU
Lisanne de Lange wordt gefeliciteerd met haar 1-0. Credit: Roel Ubels

In een gelijkopgaande eerste helft duurde het even voordat de score werd geopend. Beide partijen kregen de kans om via strafcorners de nul van het scorebord te krijgen maar aan beide kanten van het veld werden deze onbenut gelaten.  In de negentiende minuut lukte het Lisanne de Lange wel om Nederland op voorsprong te brengen. Na een knappe individuele actie zette zij haar ploeg op 1-0. Daarna kregen zowel Lieke van Wijk als Macey de Ruiter kansen om de score te verdubbelen en kwamen de Spaanse dames op hun beurt vlak voor rust nog dichtbij de gelijkmaker. Alle speelsters misten echter doel en zo gingen de ploegen met een 1-0 stand de kleedkamer in.

Oranje begon vervolgens sterk aan de tweede helft maar wist dit niet in doelpunten om te zetten. Zowel Maartje Krekelaar als Maria Verschoor misten kansen op de 2-0 waardoor Spanje hoop hield op een comeback. De Zuid-Europese bleef echter slordig in balbezit en werd hierdoor eigenlijk niet echt gevaarlijk. In de zestigste minuut lukte het Tess van Ramshorst uiteindelijk om voorsprong te verstevigen en de finaleplek veilig te stellen. Het slotakkoord was vervolgens voor Lieke van Wijk die de vijfde Nederlandse corner van de wedstrijd wist binnen te slepen en zo de eindstand op 3-0 zette.

Zaterdag om 15:30 uur treedt Jong Oranje in de finale aan tegen Duitsland dat in de andere halve finale met 2-1 wist te winnen van Engeland.

Reageer