16-jarige keepster Anne Veenendaal naar Dames Amsterdam


Anne Veenendaal (16) verdedigt met ingang van komend seizoen het doel van Dames 1 van AH&BC. Zij keept nu bij Laren MA1, bij Nederlands meisjes A (waarmee ze vorig jaar Europees Kampioen werd) en is tweede keepster bij Laren Dames 1.
“Anne is een talentvolle jonge keepster die wij graag naar onze club halen,” zegt Erik Cornelissen, voorzitter van AH&BC. “Wij verwachten dat zij zich bij ons verder zal ontwikkelen en met het team successen
zal behalen.”

Comments (33)

 1. mag maar 1 keer raden wie de trainer van ned ma is. JO coach haalt alles naar hurley. ned jb haalde alles naar bdaal. mb coach is gek op zijn oz. en arno van de bond slaapt lekker door. klungelwerk en daarom raken we internationaal steeds verder achter op als grootste hockeyland (200.000).

 2. wonderlijk

  Leuk voor Anne! Dapper van een club om te kiezen voor een keeper met zo’n jonge leeftijd, zouden veel coaches niet aandurven. Wat is er eigenlijk gebeurd met Eefje Kimmel? Zij was toch het aanstormende talent wat het helemaal ging maken en tweede keeper bij adam?

 3. Mijn naam is haas…….Super dat Amsterdam kiest voor jong talent. Bij Laren had Anne een groot talent voor zich en kabn zich nu nog sterker ontwikkelen. Zo raken we zeker niet achterop maar wordt de basis nog breder en sterker. Super Amsterdam, succes Anne!

 4. Goede keus

  inderdaad goede keus van Amsterdam, juist goed voor Nederlandse hockey, kiezen voor jong talent is toch prima, waar heb je het over Haas? ook gedurfde keuze van Amsterdam!!

 5. Zeker een goede keuze van haar en Amsterdam. Hopen dat ze ook echt gaat spelen in de hoofdklasse volgend seizoen(dan heeft het zin). het gaat bij mij om de belangen verstrengeling tussen de bondscoaches bij de jeugd en hun club.

 6. A. Zeiker

  Mijn naam is Haas, ik pis azijn.
  Gelukkig zijn er wel mensen met visie. Knap werk Amsterdam, verder bouwen aan een jong team. Oogsten over een paar seizoenen.
  Go Anne!

 7. Is er bij de mannen al iets bekend over de opvolger van Veering????

 8. @a.Zeiker, had dit willen meemaken als Annan bij laren had gezeten, hetgeen zo maar gekunt had. Daan had Laren A1 nog 2 jaar plezier van haar gehad. zo liggen de feiten. en dan maar een azijn pisser, best lekker hoor

 9. Anne heeft al drie jaar in de A1 van Laren gekeept. Ze zou nog één jaar in de A mogen keepen. Ze heeft verschillende aanbiedingen gekregen en heeft gekozen voor het mooiste aanbod, nl 1e keeper worden van Dames 1 van AH&BC.
  Stoer dat Amsterdam dit aandurft.
  Anne, heel veel succes!

 10. het is gewoon een goedkope gratis keeper !!
  Een dure eruit een gratis erin,

 11. Leuk voor Anne dat ze zo’n fantastische kans krijgt en waarschijnlijk een groot keepster in wording. Toch acht ik iemand van 16 nog niet in staat om een achterhoede te coachen en fantastisch te keepen, dat vraagt meer ervaring. Wat dat betreft zal Floortje gemist worden en de algehele kwaliteit van A’dam komend seizoen achteruit gaan.

 12. Beste K. Ik zou dat soort conclusies pas trekken als het zover is. Tuurlijk zal Floortje gemist worden, ze is een topkeeper. Maar wat goed is komt snel en Anne heeft veel geleerd van Joyce, de onbetwiste nummer 1 in Nederland. Dus wacht eerst maar even af.

 13. Beste Peter (vader van??), feit is wel dat 17 erg jong is en de druk zal enorm worden, al is het maar van de internationals met de hoge verwachtingen die gewend zijn elk jaar voor de prijzen mee te spelen. Ik hoop voor Anne dat ze dit aan kan en niet uiteindelijk op de resultaten zal worden afgerekend mochten deze tegenvallen. Meetrainen met dames 1 en spelen in de A is toch wat anders dan wekelijks in de hoofdklasse moeten presteren.

 14. Beste AVD. Zo is het. We gaan het zien. Ook Floortje en Joyce gingen ooit het diepe in. Je moet er doorheen.

 15. Iman Trafo

  Te jong om de verantwoordelijkheid te dragen en leiding te geven aan de achterhoede? N.B . Joyce Sombroek zat met 19 jaar al in de Oranje-selectie!

 16. Vraag mij inderdaad wel af wat Eefje Kimmel (keepster dames 2 en beoogd opvolgster van Floortje) en Charlotte Bors (die hier ook nog tussen in zat)van vinden. Gepasseerd te worden door een 16/17 jarige zal wel rauw op hun dak vallen en ambities doen vergaan. Zal de sfeer niet ten goede komen.

 17. waarom ga je als club en als speelster/ouders hierin mee? het meisje is 16 vast een geweldig talent maar heeft nog steeds A leeftijd geniet daar nog lekker van. Hoe gaat het straks als het 4 wedstrijden minder gaat.

 18. anne heeft natuurlijk wel super veel ervaring opgedaan met ned b en ned a. ze leert snel dus dat zal volgend jaar vast ook zo gaan 🙂 veel plezier en succes anne!

 19. Leuk voor Anne! Heel veel succes.
  Wie schuiven er van Amsterdam MA1 door naar dames 1?

 20. Anne zal haar school! en het hockey bij Amsterdam en bij Ned A qua tijd goed moeten voorbereiden.
  En dan heb ik het nog niet eens over de reistijd die ze gaat krijgen.
  Heel veel succe Anne.

 21. @annefan, jeugdhockey en seniorenhockey zijn 2 totaal verschillende dingen.

 22. Heeft een meisje van 16 wel de tijd en de ervaring om in een topteam te spelen in het seniorencircuit?
  Ze heeft ws. nog niet eens eindexamen gedaan. En dat moet leiding geven aan de verdediging van Amsterdam? Ik gun dit meisje het allerbeste hoor,maar dit is wel een heel erg grote sprong in het diepe. Van een dertiger naar een zestienjarige is wel een heel érg groot verschil..

 23. och gut wat zielig voor Anne.
  Ze zit nog lichtjaren af van Joyce en Floortje en wordt nu wel op hetzelfde niveau neergezet.
  Te snel,te hoog…

 24. Veel te jong, ik begrijp die ouders niet.

 25. @Annefan; Ervaring opdoen bij NL A en B is totaal niet te vergelijken met keepen bij een top 4 team als Amsterdam Dames 1. Zij heeft de leiding bij de verdediging en moet een natuurlijk overwicht hebben. Gaan al die ouderen dames naar haar luisteren? Natuurlijk was Sombroek ook nog jong toen zij debuteerde,maar zij was wel ouder dan 16 jaar. Waarom niet eerst nog 2 jaar in een lager team spelen of als 2e keeper? Ik hoop van harte dat het haar lukt,maar heb er een hard hoofd in. Als keeper kan je je niet verschuilen en elke bal die wordt doorgelaten wordt gezien. Is die druk niet een beetje te groot voor een meisje van 16?

 26. Schaerweijdenaar

  @sdg eens, het is een enorm grote stap! Misschien was een lager team beter geweest. Joyce was 17 toen ze naar Laren ging en dus ook jong, maar ze had al veel ervaring opgedaan doordat ze al 2 jaar in het doel stond bij Schaerweijde D1 in de Overgangsklasse en al ruim een jaar bij Jong Oranje zat! Hopelijk kan Anne het aan..

 27. Het zwambad

  Na het lezen van al deze reacties hoop ik nog meer dat deze keepster het helemaal gaat maken. Go Anne!

 28. Lachende Kabouter

  Soms is een talent zo goed dat je het aan moet durven met haar. Ik sta volledig achter de beslissing van clubs, ouders en speelster.

 29. Een mooie uitdaging, maar jongens geef haar wat vertrouwen

 30. Supervrouw

  Anne is echt wel een supervrouw!

 31. Anne heeft Laren dus niet in de finale kunnen keepen!! Amsterdam was gewoon beter en heeft verdiend gewonnen, mede ook door ook een goede keeper die de 2e wedstrijd voor ze won. Aandachtspuntje is wel dat Anne in 2 wedstrijden 7 velddoelpunten tegen krijgt. Dat had ik niet verwacht.

 32. @geert het veldwerk van laren was niet sterk, dat speelt ook mee. bij de shootouts heeft ze het goed gedaan.

 33. @EVC. Klopt het veldwerk kon wel wat beter echter een klassekeeper pakt punten voor haar team. Zoveel kansen en zoveel beter was Amsterdam nu ook weer niet. Ik hoop dat ze het redt echter heb ik het onderscheidend vermogen van Anne in de wedstrijden tegen Amsterdam MA1 niet gezien.

Reageer