Keetels: ‘Ik kom eigenlijk nooit zo dichtbij het goal’

De Nederlandse dames wonnen maandagavond hun tweede WK-wedstrijd met 4-0 van België. Waar Ellen Hoog al vroeg de score opende zakte het duel daarna wat in. Jonge-international Marloes Keetels bracht daar verandering. Met haar 2-0 schudde zij het publiek en haar teamgenoten weer wakker. Naast blijdschap was er vooral ook verbazing van haar gezicht af te lezen.

 Oranje-Nederland-dames-WK-België-RU Keetels
Keetels viert haar doelpunt. Credit: Roel Ubels

“Ja, ik was heel verbaasd,” lacht de middenveldster. “Hij kwam een beetje uit het niets, althans zo voelde het voor mezelf in ieder geval. Ik scoor vrij weinig, dit is mijn eerste bij het Nederlands Elftal en al helemaal vanaf zo dichtbij het goal. Daar kom ik eigenlijk nooit.” Of dit echt haar eerste doelpunt voor Oranje was ligt nog even in het midden. Volgens de statistieken van de KNHB stond ze namelijk al op één goal, zo bleek na het interview.

Terug naar de wedstrijd,in de eerste helft hadden de Nederlandse dames het lastig. Dit had natuurlijk te maken met de tegenstander maar toch ook een groot deel met eigen slordigheden. “We waren denk ik iets teveel en te lang met de bal aan het lopen,” beaamt Keetels. “We deden alles heel traag, maakten geen tempo terwijl wanneer we dat wel deden, passen, passen, passen, we ook gelijk gevaarlijk werden. Dan tikten we ze redelijk weg maar het duurde even voordat we dat ritme terugvonden.”

Ook haar coach zag te weinig snelheid in het spel van zijn team en sprak de dames in de rust toe. “Hij was wel even boos maar dat was ook terecht,” vertelt Keetels. Hij zei dat we meer tempo moesten maken omdat we het anders lastig zouden krijgen en dat hebben we in de tweede helft vervolgens ook goed opgepakt.”

Vandaag kon Oranje zich deze timide start wel veroorloven doordat België niet de kwaliteiten bezat om het af te straffen. Waar denkt de doelpuntenmaakster dat het aan lag? Twijfelend zegt Keetels: “Ik weet het niet. Misschien heeft het ermee te maken dat we zo goed begonnen zijn, dan een dag moeten wachten en dat we daardoor de tweede wedstrijd misschien iets te graag willen en daardoor te moeilijk gaan spelen ofzo.”

Uiteindelijk werd de eerste helft goedgemaakt in het solide en gecontroleerde tweede bedrijf. Donderdag wacht de derde poulewedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. Wat staat er volgens de komende twee dagen op het programma?We gaan morgen denk ik sowieso herstelshuttles lopen maar wat we verder gaan doen weet ik niet. We hebben eigenlijk nooit twee rustdagen op een toernooi. We doen sowieso ergens een bespreking over het volgende team dat we treffen en sluiten deze wedstrijd natuurlijk nog af met de goede en slechte punten. Wat we dan bespreken? “Ik denk dat we het afschermen van ballen wel op de video wel te zien gaan krijgen, we verloren best wel veel duels en verder denk ik dat we naar onze aannames gaan kijken.”

Donderdag om 19:45 uur treedt Nederland zoals gezegd in het Kyocera stadion aan voor poulewedstrijd nummer drie.

 

Reageer