Lammers: ‘Ik wil altijd veel te snel gaan met opbouwen’

KimLammers.ru_-450x600

Ongeveer twee maanden geleden besloot de medische staf van het Nederlands elftal dat routinier Kim Lammers wegens een onwillige knie niet kon spelen op de Hockey World League in Argentinië. Lammers is inmiddels geopereerd. De ervaren aanvalster heeft hard gewerkt aan haar herstel en is klaar om terug te keren bij Oranje.

Oranje Dames Kim Lammers 2

Lammers had al langere tijd last van een corpus liberum. Dit is te vergelijken met een kiezelsteentje in de knie dat kan gaan irriteren. Middels een korte operatie is deze verwijderd. Ook is tijdens de operatie een scheurtje in de meniscus bijgeknipt en wat kraakbeen gefatsoeneerd. “Toch duurde de operatie al met al maar zo’n twintig minuten,” vertelt een verbaasde Lammers. “Ik mag echt niet klagen. Mijn knie is amper dik geweest en na ongeveer twee dagen liep ik alweer zonder krukken.” De spits van Laren heeft na haar operatie snel de draad weer opgepakt en hard getraind om zich zo snel mogelijk weer bij de Oranjedames aan te kunnen sluiten. “Niet lang na de ingreep stond ik alweer op een speciale loopband, die je gewicht wat verminderd. Daarna heb ik de sportschool afgewisseld met buitentrainingen,” vertelt Lammers. “De eerste vier tot zes weken moest ik rustig aan beginnen. Inmiddels zit ik in week acht, dus kan ik echt al een stuk meer. En dat ding is er eindelijk uit, wat echt veel prettiger aanvoelt.”

Volgende week vertrekken de dames van bondscoach Max Caldas voor een oefenperiode van een kleine maand naar Zuid-Afrika. Lammers voegt zich dan alweer bij de selectie. Het is nog even afwachten hoe haar knie reageert als de aanvalster straks weer mee traint. “Het probleem is dat ik altijd veel te snel wil gaan met opbouwen. Ik moet daar nu wel een beetje voorzichtig mee zijn,” zegt ze behoedzaam. “Ik denk dat als ik rustig opbouw snel weer vol mee kan trainen. Het voordeel is wel dat de rest van de meiden een maand vakantie hebben gehad. Ik heb niet stilgezeten en hard aan mijn herstel gewerkt, dus qua fitheid moet ik gewoon kunnen aanhaken.”

Op de HWL in Argentinië heeft een verjongd Nederlands elftal laten zien in goede vorm te verkeren. Over ongeveer een week vertrekt het team alweer naar Afrika en zullen er enkele vasten krachten terugkeren. Men zou denken dat het team al zo goed als klaar is voor het WK in Den Haag van aankomende zomer, maar volgens Lammers is er altijd nog wel iets waar aan gewerkt kan worden. “Het is zeker niet zo vanzelfsprekend als dat het soms lijkt. Er is altijd nog wel iets waaraan gewerkt kan worden. Straks met het WK in eigen land is de druk een stuk hoger. Daar gelden weer andere wetten als op de HWL in Argentinië. In Argentinië werd de halve finale maar nipt gewonnen en ook in de finale kwamen we wat moeizaam op gang. Mogelijk hebben op de HWL andere landen ook wat dingen uitgeprobeerd. Dus om optimaal te kunnen presteren op het WK zullen we de komende periode zeer intensief met elkaar moeten trainen.”

De vervangers van de geblesseerd achtergebleven vaste krachten van het Nederlands elftal maakten in Argentinië een sterke indruk. De ervaren goalgetter heeft dan ook zeker het idee dat ze moet vechten voor haar positie in Oranje. “Dat idee heb ik net als de meeste anderen altijd gehad. De goede prestaties van de jongere speelsters zet je juist weer op scherp, dus dat is eigenlijk alleen maar goed,” zegt een realistische Lammers. “Ik kan vertrouwen op mijn ervaring en als ik zorg dat ik fit blijf ga ik er vanuit dat ik goed genoeg ben om het WK te spelen. Natuurlijk staat het talent te trappelen om elk plekje in te nemen, maar dat is altijd zo geweest en ook alleen maar goed voor het hockey. Ik heb in ieder geval zin om weer met bal en stick aan de slag te gaan en me weer vol in te zetten voor het team.”

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

E.N

´Volgende week vertrekken de dames van bondscoach Max Caldas voor een oefenperiode van een maand naar Zuid-Afrika.´

Klopt dat wel? Ze gaan toch niet voor een maand naar Zuid Afrika??

Volgens mij gaan ze maar voor een dag of 10 daar heen

henk

nee een maand.Beetje oefenen, zonnen, trainen.

check youre facts

Ze gaan van 13 januari tot 3 februari. Dat is geen maand, maar 2 weken.

henk

Je hebt gelijk. Is veranderd blijkbaar.

honk

dat zijn geen twee weken, maar drie weken, factboy.

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.