Leurink: 'We waren gefocust op onszelf' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Leurink: ‘We waren gefocust op onszelf’

De Nederlandse zaaldames pakte zondag knap goud op het EK-indoor in Praag. In de finale versloegen ze Duitsland met 3-0. Hoewel dit klinkt als een ‘makkelijke’ overwinning was dit volgens Laurien Leurink zeker niet het geval.

“We hebben gevochten tot de laatste minuut,” zegt ze in het AD/Utrechts Nieuwsblad. “Je weet nooit of die Duitsers het in de slotfase niet toch nog flikken. We waren euforische omdat we ook historie hadden geschreven.” Goud werd er namelijk nog nooit op een EK-indoor gehaald. Leurink vertelt dat Oranje zich in de voorbereiding vooral richtte op het eigen spel. “Ik wist echt niet hoe goed de teams in Praag zouden zijn. We hadden natuurlijk veel met elkaar getraind en in de voorbereiding drie keer van Polen gewonnen. Het team voelde goed, met een prettige sfeer maar je weet het verder niet. We waren gefocust op onszelf. Zelf wilde ik gewoon het toernooi winnen.”

Over haar eigen spel in Praag is ze tevreden. “Ik heb zelf goed gespeeld, mijn acties gingen lekker en ik heb ook goaltjes gemaakt, wat ik normaal niet zo vaak doe. Iedereen binnen het team heeft goed gespeeld, er stonden elke wedstrijd weer anderen op.”

In de halve finale had Oranje het nog even zwaar. Tegen Polen werd er gelijk gespeeld en dus moesten shoot-outs uitmaken wie er naar de finale zou gaan. Ook Leurink nam er één. “Ik was echt bloednerveus. Ik nam er vorig jaar ook één op het WK met Jong Oranje en dacht dat ik nooit zo zenuwachtig zou zijn, maar nu voelde ik het nog erger. Ik voelde de druk omdat we voor plek drie en vier zouden spelen als we zouden verliezen. Normaal leg ik de bal met mijn backhand hoog erin, maar nu ging de eerste poging op de keeper en scoorde ik pas in tweede instantie. Het was zo spannend, maar supervet toen we de finale haalden.”

Reageer