Lieke van Wijk sleept Jong Oranje langs Duitsland

De Jong Oranje dames hebben maandagavond ook hun tweede EK-wedstrijd gewonnen. Dit maal was het Duitsland dat met 4-1 verslagen werd. Alle doelpunten kwamen op naam van Lieke van Wijk.

Jong Oranje dames EK Van Wijk RU

Jong Oranje startte de wedstrijd tegen de Oosterburen, die zondag met maar liefst 12-1 van Tsjechië wonnen, zeer voortvarend. Al na drie minuten mag Lieke van Wijk aanleggen voor de eerste corner van de wedstrijd. Waar ze deze nog gekeerd ziet worden door keepster Emma Seng mondt een kwartier later haar tweede inzet uit in een strafbal die de verdedigster zelf binnen pusht. Oranje houdt de druk er goed op en loopt nog voor rust via twee rake corners van Van Wijk uit naar 3-0.

In de tweede helft komen de Duitse dames via Laura Saenger nog op 3-1 maar de achterstand op Nederland is te groot om nog terug te komen. Wederom Van Wijk sleept in de slotminuten de 4-1 nog binnen en daarmee is de wedstrijd gespeeld.

Met deze overwinning is Jong Oranje de enige ploeg in poule A met zes punten uit twee wedstrijden en heeft met nog enkel de wedstrijd tegen Tsjechië te gaan een plek in de halve finale in handbereik. Woensdag om 16:30 uur wordt dit duel gespeeld.

Reageer