Marieke Dijkstra neemt stokje van Raoul Ehren over | Hoofdklasse Hockey Nederland
Marieke Dijkstra tekent een contract bij Den Bosch.

Marieke Dijkstra neemt stokje van Raoul Ehren over

Marieke Dijkstra wordt de nieuwe coach van de vrouwen van HC ’s- Hertogenbosch. Ze volgt Raoul Ehren op die deze zomer na twaalf seizoenen stopt. De 42-jarige Dijkstra komt over van de mannen van SCHC.

‘Heel erg blij’ is bestuurslid tophockey Vera Vorstenbosch met de aanstelling van Dijkstra. Het bestuurslid geeft aan samen met de spelersgroep gekeken te hebben naar wat de ploeg zocht in een coach. “De naam van Marieke viel snel”, vertelt ze. “Ze past bij ons: is tactisch erg goed, heeft heldere visie en een mening. Daarnaast gelooft ze in onze cultuur en opleiding.”

Dijkstra heeft ontzettend veel zin in haar nieuwe klus. “Het is een prachtige uitdaging, bij een heel professionele club. Ik vind het mooi om verder te bouwen op wat Raoul de afgelopen jaren heeft neergezet. Met speelsters die veel ambitie hebben en tot de besten van de wereld horen.”

Zelf ervaren

Vorstenbosch heeft als speelster nog onder Dijkstra gespeeld. Samen werd het duo wereldkampioen op het Indoor World Cup in 2015 in Leipzig. “Ik heb zelf ervaren en gezien hoe ze individuen en het team beter kan maken”, vervolgt Vorstenbosch. “Ik ben daarom erg blij dat ze bij ons aan de slag gaat.”

Dijkstra was van 2009 tot 2019 bondscoach van de zaalvrouwen van Oranje. Daarna stapte ze over naar de Nederlandse zaalmannen. Ze combineerde het bondscoachschap de afgelopen jaren met haar werk als coach van de mannen van Voordaan, assistent-coach bij Pinoké en coach van SCHC.

Foto: Studio Robert Sanders

Reageer