Marijne: 'Als Wereld- en Olympisch Kampioen moet je altijd voor de winst gaan' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Marijne: ‘Als Wereld- en Olympisch Kampioen moet je altijd voor de winst gaan’

Na een overwinning op China sloten de Nederlandse zondag hun tweede poulewedstrijd af met een 1-1 gelijkspel tegen Nieuw-Zeeland. Oranje had de hele wedstrijd het overwicht maar wist dit niet in doelpunten omzetten waardoor de Kiwi’s kans zagen toch nog een punt uit de strijd te slepen. Dit tot teleurstelling van coach en speelsters. 

“Als Wereldkampioen en Olympisch Kampioen moet je natuurlijk altijd voor de winst gaan dus dat deden we nu ook,” aldus coach Sjoerd Marijne in gesprek met de NOS. “We leven van wedstrijd naar wedstrijd, vandaag zijn er dingen goed gegaan en dingen minder goed en dat moeten we de volgende wedstrijd beter doen.”

Wat moet er dan precies beter? “We hebben veel corners gehaald en helaas fluiten ze er nog één af,” haalt Michelle van der Pols, doelend op het doelpunt van Maartje Paumen waar de scheidsrechter vergat de voordeelregel toe te passen. “Zij krijgen eigenlijk één grote kans en dat die er dan gelijk inzit is gewoon jammer.” Haar teamgenoot, Margot van Geffen die tijdens de wedstrijd in botsing kwam met haar tegenstander en een hoofdwond op liep, hoopt dat Oranje tegen Japan in de cirkel effectiever zal zijn. “We hebben mooie kansen gecreëerd maar we moeten iets scherper zijn in het afmaken en wat minder slordig in balbezit.”

Maandag hebben de dames rust waarna ze dinsdag de laatste poulewedstrijd tegen Japan spelen. “Het is een land dat een beetje zoals China speelt, zakt heel ver terug,” blikt Marijne vooruit. “In de eerste wedstrijd hebben we twee corners gemaakt en het zou mooi zijn als we nu ook wat veldkansen erbij maken en zo gaan we steeds verder wat uiteindelijk tot de winst moet leiden.”

In de nacht van dinsdag op woensdag, om 00:30 Nederlandse tijd treedt Oranje aan tegen Japan. Dit duel is weer live te volgen via NOS.nl.

Comments (1)

  1. Is niet te hopen dat dit het ‘nieuwe’ Oranje onder Marijne is…

Reageer