Mascha Kimman: ‘We zijn superblij met het punt’

Daan Rhijnsburger

Mascha Kimman (3)

De wedstrijd tussen Pinoké en HDM had afgelopen zondag een spectaculair slotstuk. Terwijl Pinoké waarschijnlijk dacht met een veilige 3-1 voorsprong en nog 3 minuten te spelen de overwinning binnen te hebben, dacht HDM speelster Mascha Kimman daar anders over. Met twee goals in de 67e en 69e minuut van de wedstrijd haalde zij alsnog een punt binnen voor haar team. Een terecht gelijkspel volgens Kimman. “Ja, we zijn super blij met het punt. Voor hetzelfde geld verlies je hier.” Dat HDM pas laat naast Pinoké kwam had volgens de spits vooral te maken met onnodige fouten van haar team. “We hadden veel feller moeten beginnen en kregen onnodige goals tegen. Het kwam een aantal keer voor dat speelster van Pinoké met gemak vijf van ons voorbij liepen en alle ruimte kregen om te schieten. Hierdoor kregen we vlak voor rust de 1-0, en vlak na rust de 2-0 tegen. Daarna maak je zelf de 2-1, dat geeft dan wat vertrouwen maar toch krijgen we dan weer de 3-1 om ons oren. Gelukkig kreeg ik in de laatste minuten twee keer een bal goed aangespeeld en de ruimte om te schieten.”

Met succes, want door deze goals nam HDM een punt mee terug naar Den Haag en bekleedt het nu de zevende plek in de Hoofdklasse. Komende weken wachten drie teams uit de huidige top vier: Laren, Amsterdam en Kampong. Waar ziet Kimman kansen voor HDM?We moeten het eerst verdedigend goed hebben staan, zoals we dat de eerste wedstrijden hadden. Door blessures hebben we wat wisselingen gehad en daar moeten we aan wennen. Als dat weer staat en we daarnaast veel pasen en hard voor elkaar werken komen ze er echt niet zo makkelijk doorheen als vandaag tegen Pinoké. Dan liggen er zeker kansen voor ons.”

Mascha Kimman is naast HDM-spits ook juf van groep 4. Krijgen zij maandagmorgen in de groepskring te horen hoe hun juf afgelopen weekend de held van haar team was? “Alleen als ze ernaar vragen. Ik vind het belangrijker dat zij zelf kunnen vertellen over hun weekend. Binnenkort komen ze een keer kijken met z’n allen, dat vind ik dan wel weer leuk.”

 

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.