Mol: 'Wil me volledig focussen op het veld' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Mol: ‘Wil me volledig focussen op het veld’

De laatste veldwedstrijden van 2013 zijn gespeeld. De velden veranderen langzamerhand in schaatsbanen en uit de sproeiers komt over niet al te lange tijd alleen nog maar sneeuw. De winterstop is daar. Hoe komen de hoofdklasse spelers en speelsters deze maanden door? Vandaag Den Bosch-spits Sabine Mol.

Credit: Jannette Brouwer
Credit: Jannette Brouwer

Voor Den Bosch aanvalster Mol begon de winterstop niet gelukkig. Als een van de laatste speelsters viel ze af bij het Nederlands elftal dat op de dag van de laatste speeldag voor de winterstop naar Argentinië vertrok voor de finale van de Hockey World League. “Afvallen is altijd zuur,” vertelt Mol. “Als topsporter wil je overal mee naar toe. Ik heb alles voor mezelf op een rijtje gezet en ga vanaf nu hard werken om er de volgende keer weer wél bij te zijn.” Om zichzelf fit te houden traint de Brabantse topper af en toe mee in de zaal met de dames van Den Bosch. De uit Breda afkomstige hockeyster neemt overigens geen deel aan de zaalcompetitie. “Ik wil me echt volledig focussen op het veld,” aldus Mol.

Vrije tijd

Haar afwezigheid in Argentinië leverde de snelle spits, misschien onverwacht, wel wat vrije weken op. Voor Mol geen probleem deze op een leuke manier invulling te geven, gezien er een mooie mijlpaal te wachten staat. “Mijn vriend had ook vakantie. We hebben samen heel wat slagen kunnen maken in de organisatie van ons huwelijk dat volgend jaar op de planning staat.” Het liefst begint de Den Bosch speelster haar overige vrije dagen met, jawel… sporten. “Eerst even lekker sporten, daarna de stad in met vriendinnen om te lunchen en bij te kletsen en ’s avonds nog even lekker met mijn vriend een filmpje pakken.” Volgens Mol zijn dit dan ook bezigheden waar nu, in tegenstelling tot tijdens het seizoen, wél tijd voor is.

Feestdagen

Kerst en Oud en Nieuw staan alweer bijna op ieders agenda. Voor de Brabantse aanvalster zijn de feestdagen een tijd om met familie en vrienden samen te zijn. “Eerste kerstdag ga ik met mijn vriend bij mijn ouders doorbrengen in Domburg. Tweede kerstdag gaan we naar die van hem, zoals het een ‘bijna getrouwd stel’ betaamt,” lacht Mol. Met Oud en Nieuw gaat Mol met haar vriend en vrienden naar Winterberg. Hier wordt overigens niet geskied door de aanstaande bruid. “Toch maar niet, gezien mogelijke blessures,” aldus een behoedzame Mol, die zich kosten wat kost zal proberen terug te vechten in de selectie van bondscoach Max Caldas.

Comments (1)

  1. Waar ik wel even benieuwd naar ben, gewoon uit interesse, is Mol fulltime Hockeyster? Begreep eerder dat ze gestopt was met werken om te kijken of ze alles uit haar hockeycarriere kon gaan halen.

Reageer