Nederlandse zaaldames boeken knappe winst op Duitsland

Oranje zaalhockey dames RU

Na de simpele 7-0 overwinning op Engeland eerder vandaag, hebben de Oranje dames vanavond ook Duitsland met 9-5 aan de kant gezet.

Oranje zaal RU

Laurien Leurink aan de bal. Credit: Roel Ubels

Wanneer Julia Müller haar team al na vier minuten op 1-0 zet lijkt het een lastige avond te worden voor het Nederlands zaalteam. Duitsland is immers een grootmacht in het zaalhockey waar ook dit toernooi veel van verwacht wordt. Een minuut later stelt Pien van Nes echter alweer orde op zaken waardoor de teams gelijk opgaan. Als Donja Zwinkels haar team op voorsprong halverwege de eerste helft dan op voorsprong zet begint de Oranje machine te lopen. Via Lieke Hulsen, Vera Vorstenbosch en Denise Admiraal loopt het team uit naar 5-1. Duitsland doen dan nog iets terug en dus gaan de teams met een 5-2 stand rusten.

Hierna schiet Nederland uit de kleedkamer. Al binnen drie minuten maken zowel Vorstenbosch en van Nes hun tweede van de wedstrijd waarmee Oranje uitloopt naar 7-2 en de wedstrijd wel gedaan lijkt. Vijf minuten voor tijd maakt Kristina Hilmann nog de 7-3 maar omdat van Nes vervolgens middels een strafbal haar derde van de dag scoort komen de Duitsers niet dichterbij.  De twee doelpunten die Lydia Haase vervolgens maakt komen veel te laat om de overwinning van de Oranje dames in gevaar te brengen, vooral niet als Donja Zwinkels in de slotminuut nog de 9-5 binnen pusht.

Met twee mooie overwinningen op zak kan Nederland de halve finale bijna niet meer ontlopen. Morgen staat om 12:30 nog de laatste poulewedstrijd tegen Tsjechië op het programma. De thuisploeg verloor eerder vandaag nog met 10-0 van Duitsland.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.