Nieuw-Zeeland boekt eenvoudige zege op Zuid-Afrika

Na de verrassende 1-0 overwinning op Australië hebben de dames van Nieuw-Zeeland opnieuw goede zaken gedaan in poule B. Zuid-Afrika werd met 4-1 aan de kant gezet door de Kiwi’s.

In een eentonige eerste helft kwam Nieuw-Zeeland binnen twee minuten al op een 1-0 voorsprong via een strafcorner van Charlotte Harrison. In de 22e minuut was het opnieuw raak uit een corner, dit keer was het Clarissa Eshuis die de bal achter keepster Mariette Rix wist te werken. Nog voor rust zette aanvoerster Kayla Sharland de 3-0 op het scorebord.

In de tweede helft was Zuid-Afrika niet bij machte om echt door te drukken op de defensie van Nieuw-Zeeland. Pietie Coetzee maakte nog wel uit een strafbal in de 52e minuut de 3-1, maar het slotakkoord was voor Sharland die met haar tweede treffer van de wedstrijd het verschil weer op drie bracht: 4-1.

Dankzij deze overwinning gaat Nieuw-Zeeland aan de leiding in poule B met zes punten. Later op de dag kunnen Argentinië en Duitsland op gelijke hoogte komen met Nieuw-Zeeland. Daarvoor moet dan wel worden gewonnen van respectievelijk de Verenigde Staten en Australië.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Wouter

Mooi stukje journalistiek, Pietie Coetzee scoorde uit een strafbal en niet een strafcorner…

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.