NOC*NSF: "Unieke sportwedstrijd op Het Binnenhof" | Hoofdklasse Hockey Nederland

NOC*NSF: "Unieke sportwedstrijd op Het Binnenhof"

De jaarlijkse sportieve opening van het parlementaire jaar heeft vandaag plaatsgevonden op Het Binnenhof. In de tijdelijke arena die daar speciaal voor deze gelegenheid was aangelegd, kruisten sport en politiek de degens zowel in een debat als op het sportveld. Dit laatste middels een wedstrijd die uit een helft voetbal en een helft hockey bestond.
Van de kant van de politiek waren naast vele Kamerleden minister Liesbeth Spies en staatsecretaris Fred Teeven aanwezig. De sport werd ondermeer vertegenwoordigd door KNVB-voorzitter Michael van Praag en de captain van het Olympisch hockeyteam Floris Evers. Dit bijzondere evenement werd geopend door de vertrekkende Tweede Kamer-voorzitter Gerdi Verbeet.
De sport drong er bij de politici op aan om de inspirerende waarde van sport in de volgende kabinetsperiode krachtig in te zetten om Nederland vooruit te helpen. Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF: “Sport inspireert, sport bindt en sport maakt de samenleving een beetje beter. Dat hebben we de afgelopen weken tijdens de Olympische en Paralympische spelen weer goed kunnen zien. Ik roep een nieuw kabinet nu al op om die inspirerende kracht van sport te gebruiken om onze samenleving sportiever, gezonder, veiliger en leuker te maken.”
Bron: NOC*NSF.nl

Reageer