Nunnink vervangt geblesseerde Schoenaker op EK - Hoofdklasse Hockey Nederland

Nunnink vervangt geblesseerde Schoenaker op EK

Bondscoach Sjoerd Marijne, heeft Laura Nunnink (Oranje-Zwart) opgeroepen om de geblesseerde Jacky Schoenaker (Amsterdam) te vervangen. Nunnink voegt zich vrijdagochtend bij de selectie in Londen waar de Unibet EuroHockey Championships 2015 (EK) plaatsvindt. De Oranje dames speelt zaterdag de eerste EK-wedstrijd tegen Polen.

Oranje Nederland dames RUO6117185 Schoenaker

Schoenaker raakte geblesseerd, een lichte verrekking van de hamstring,  tijdens de oefenwedstrijd tegen Engeland. De medische staf heeft donderdagavond besloten dat Schoenaker niet fit genoeg is om deel te kunnen nemen aan het EK. Bondscoach Marijne: “Ik heb met Jacky te doen. Het is natuurlijk heel erg om als sporter vlak voor een groot toernooi geblesseerd te raken en niet meer te kunnen deelnemen. Jacky zou de eerste drie wedstrijden van het EK niet inzetbaar zijn en dat is niet wenselijk, dit erkende Jacky ook. Daarom hebben we besloten om Laura op te roepen.”
Schoenaker gaat terug naar Nederland waar ze verder aan haar herstel gaat werken. De verwachting is dat de speelster van Amsterdam over twee weken weer hersteld is van deze blessure.

Het wedstrijdschema van het EK is te vinden op onze speciale toernooipagina.

Reageer