Ook HWL dames selecties van Australië en Argentinië bekend gemaakt

In aanloop naar de Hockey World League finales hebben ook de bondscoaches van Australië en Argentinië hun selecties bekend gemaakt.

In het team van de Australische dames, de Hockeyroos, zijn maar twee wijzigingen aangebracht na de Oceania Cup van vorige maand. De ervaren Teneal Attard is terug van een hamstring blessure en daarnaast keert Karri McMahon terug. Ze kreeg eerder wat rust nadat zij ook had deelgenomen aan het WK onder 21 in Duitsland. Het merendeel van de Hockeyroos die afreizen naar Argentinië deden ook mee aan de Olympische Spelen in Londen. Voor maar drie speelsters (Brooke Peris, Kate Jenner en Ashlee Wells) zal dit het eerste grote internationale toernooi zijn.

Bondscoach Adam Commens vertelt op de website van Hockey Australia dat zijn team na dit toernooi hoopt te stijgen in de wereldranglijst om aansluiting te vinden bij de top. Het eerste doel hiervoor is daarom het behalen van de halve finales.

De Los Leonas, de Argentijnse vrouwen, zullen in hun eigen land aantreden met een zeer ervaren team. Veertien van de achttien speelsters speelden mee in de in 2012 verloren Olympische finale tegen Nederland. Onder deze veertien natuurlijk ook Argentijnse superster Luciana Aymar, Carla Rebecchi en strafcorner specialiste Noel Barrionuevo. Een opvallende terugkeer is die van keepster Belen Succi. De oude keepster van SCHC mistte onder meer de Olympische Spelen en de derde ronde van de HWL maar is nu dus wel weer van de partij.

 

 

Reageer

Contact Us