Opmerkelijk verlies Oranje dames tegen Australië | Hoofdklasse Hockey Nederland

Opmerkelijk verlies Oranje dames tegen Australië

Afgelopen nacht speelden niet alleen de Oranje Heren, ook de Nederlandse Dames mochten aantreden tegen Australië in Melbourne. Waar afgelopen week nog een krappe overwinning werd geboekt op de Kiwi’s uit Nieuw-Zeeland, was het nu Australië dat aan het langste eind trok (1-0).

Nederland begon voortvarend en creëerde in het eerste kwart meteen al een aantal kansen. Ondanks deze kansen bleef de stand gelijk. Waar Australie weinig echte kansen creëerde, was het toch Jane Claxton die de Aussies in het tweede kwart op voorsprong bracht. Nog steeds werden door beide ploegen weinig strafcorners gecreëerd. In het derde kwart veranderde er weinig aan dit spelbeeld. In het laatste gedeelte van de wedstrijd leek het spel van Nederland beter, en werden beduidend meer cirkel penetraties en schot kansen gecreëerd. Meer doelpunten werden er niet meer gemaakt.

Nederland is door dit verlies op een totaal van 3 punten gekomen na twee gespeelde wedstrijden. Ook Argentinië. Australië als wel het verrassende België hebben 3 punten. Alle drie de ploegen hadden hier maar 1 wedstrijd voor nodig. Op 16 februari aanstaande, zal Oranje zich moeten herpakken. In het Amerikaanse North Carolina zijn de Verenigde Staten de nieuwe concurrent.

Comments (1)

  1. YourFriendPablo

    Great, I really like it! Youre awesome

Reageer