Oranje dames ongeslagen naar halve finale

De Oranje dames hebben zich vanmiddag middels een zakelijke overwinning op Korea verzekerd van de poulewinst in groep A. Het matige duel werd door de ploeg van Max Caldas met 3-0 gewonnen. 

Nederland-Oranje-WK-dames-RU

Korea zou in deze wedstrijd aan een 1-0 overwinning genoeg hebben om ten koste van Australië de tweede plek op te eisen maar daar is maandagmiddag weinig van te merken. Nederland gaat in deze poulewedstrijd zeer voortvarend van start. Al na twee minuten versiert Xan de Waard een corner en mag Maartje Paumen aanleggen op kopcirkel. Hoewel haar poging gekeerd wordt lukt het aangeefster Naomi van As uit de rebound wel de score openen. Helaas voor het uitverkochte Kyocera stadion blijkt deze vroege 1-0 het enige hoogepunt uit de eerste helft. De ploeg van Max Caldas heeft wel de controle over de wedstrijd maar er mist scherpte in zowel passing als afronding. Zo zien Kelly Jonker als Carlien Dirkse van den Heuvel en Xan de Waard hun pogingen op doel gekeerd worden en lopen de drie aanvallende corners alles behalve vlekkenloos.

Nadat de Koreaanse na tien minuten in de tweede helft hun eerste corner zien mislukken mag ook Nederland weer aanleggen op kopcirkel. Omdat Paumen niet in het veld staat is het Eva de Goede die een poging mag wagen. Haar inzet raakt de arm van een verdediger die op de doellijn staat en dus wordt er een strafbal toegekend en mag Paumen het veld weer in om deze te nemen. Zij doet dit heel beheerst en verdubbelt daarmee de voorsprong voor Oranje. Zeven minuten later is de captain weer doeltreffend als ze de vijfde corner van de wedstrijd binnen sleept. Ondanks dat Korea in de periode die volgt maar liefst zes korte hoekslagen mag nemen komt de aansluitingstreffer er niet en wint Nederland met 3-0.

Oranje blijft ongeslagen koploper en zal dus in de halve finale aantreden tegen de nummer twee uit poule B. Wie ze daar zullen treffen is nog niet bekend, dat gaan Argentinië en de VS morgen uitmaken.

 

Bekijk hier de doelpunten:

‘3: 1-0 Naomi van As

’48: 2-0 Maartje Paumen

’50: 3-0 Maartje Paumen

Reageer