Oranje dames schudden directe concurrent Tsjechië van zich af

De Nederlandse dames hebben donderdagochtend in Leipzig ook hun derde WK-duel met grote cijfers weten te winnen. De voormalig runner-up Tsjechië werd met 7-2 verslagen en hiermee verstevigt Oranje de koppositie in poule B. Vanmiddag wacht het duel tegen Wit-Rusland.

Oranje zaal dames RU (1)

Na de monsterzeges van de eerste speeldag zou vandaag de eerste echte test voor de Oranje dames op het programma staan. Tegenstander Tsjechië bezette na de openingsdag met een gelijk aantal punten de tweede plek en leek dus een geduchte concurrent voor de Nederlandse ploeg. Leek, want ook tegen deze runner-up bleken de dames van bondscoach Marieke Dijkstra bestand. Kiki Collot d’Escury opende al vroeg in de wedstrijd te score , waarna ze deze voorsprong tien minuten later eigenhandig verdubbelde. Tsjechië gaf weliswaar meer tegenspel dan vorige tegenstanders maar kon niet voorkomen dat Vera Vorstenbosch vlak voor rust de 3-0 op het scorebord zette. Laurien Leurink maakte vroeg in het tweede bedrijf de 4-0 waarna de Tsjechische Adela Bizova voor wat aansluiting zorgde door het eerste tegendoelpunt van het toernooi te maken. Dit bleek bleek het tij niet te kunnen keren want via Denise Admiraal en Lieke Hulsen liep Nederland gestaag uit naar een 6-1 voorsprong waarna Dijkstra besloot keepster Adinda Boeren-Alberts te wisselen voor een extra veldspeelster. Dit zorgde er weliswaar voor dat Anna Kolarova de 6-2 in een leeg doel kon pushen maar met haar tweede van de dag bracht Lieke Hulsen de marge weer terug naar vijf.

Met deze 7-2 overwinning heeft Oranje de koppositie nog wat verstevigd en is het zeker van een plek in de kwartfinales. Vanmiddag om 15:00 uur wacht Wit-Rusland dat eerder vandaag met grote cijfers van Zuid-Afrika won en nu de tweede plek bezet.

Reageer