Oranje dames winnen ook derde poulewedstrijd moeiteloos

De Nederlandse dames zijn hard op weg naar een plek bij de laatste vier. Na overwinningen op Japan en België werd donderdagavond ook Nieuw-Zeeland met 2-0 verslagen. De doelpunten kwamen op naam van Carlien Dirkse van den Heuvel en Kim Lammers.

 Oranje-Nederland-dames-WK-België-RU
Credit: Roel Ubels

Met Lidewij Welten weer terug in de gelederen start Oranje voortvarend aan deze derde poulewedstrijd. Al na drie minuten spelen versiert Ellen Hoog een strafcorner en mag Eva de Goede aanleggen op kopcirkel. In plaats van voor eigen succes te gaan, speelt ze een variant op aangeefster Carlien Dirkse van den Heuvel die daar in haar 100e interland de 0-1 binnen tipt. Enkele minuten mag Maartje Paumen vervolgens aanleggen voor de korte hoekslag maar dit keer wordt haar inzet afgefloten voor gevaarlijk spel en wordt Nieuw-Zeeland behoedt voor een grotere achterstand.

Gedurende de gehele eerste helft houdt Oranje de druk er goed op waardoor de Kiwi’s nauwelijks de middenlijn over komen. Het lukt de ploeg van Max Caldas lange tijd echter niet om deze overmacht ook op het scorebord te zetten. Vooral de tactiek van de Nieuw-Zeelandse cornerverdediging om de eerste uitloopster wat te laten inhouden werkt effectief. Doordat haar zicht op de bal haar niet ontnomen wordt door uitlopende speelsters weet keepster Sally Rutherford de gesleepte corners van zowel De Goede als Paumen te keren. Op de tip-inn van Kim Lammers heeft ze vier minuten voor rust echter geen antwoord. Na een goede strakke voorzet van Frederique Derkx tipt Lammers knap de 0-2 het dak in.

In de tweede helft houdt Nederland de controle over de wedstrijd, maar is het spel wat behoudender. Kelly Jonker krijgt na twaalf minuten de grootste kans op een treffer wanneer zij na een mooie actie via Hoog, Dirkse van den Heuvel en Xan de Waard de bal voor open doel kan in-pushen. Ze raakt deze echter niet goed maar weet er wel een corner uit te slepen die uiteindelijk onbenut blijft. Vlak voor tijd herhaalt dit scenario zich. Wederom krijgt Jonker een goede voorzet van De Waard maar toch haar eigen frustratie raakt ze de bal ook wederom verkeerd. Zo blijft het 0-2 en is ook de buit van de derde poulewedstrijd binnen.

Zaterdag om 19:45 speelt Oranje in de vierde poulewedstrijd tegen Nieuw-Zeeland

Bekijk hier de doelpunten:

‘4: 0-1 Carlien Dirkse van den Heuvel

’30: 0-2 Kim Lammers

Reageer