Oranje met 4-0 te sterk voor de ‘Red Panthers’

De dames van het Nederlands elftal hebben maandagavond ook hun tweede poulewedstrijd met succes weten af te sluiten. De ploeg van Max Caldas won met 4-0 van België. 

Oranje schiet de startblokken uit, zet gelijk stevige druk op de Belgische verdediging en neemt dan ook al vroeg de leiding. Na een mooie actie van Eva de Goede belandt de bal al in de vierde minuut bij Ellen Hoog die daar alle tijd krijgt om rustig naar haar favoriete backhand te draaien en de 1-0 keihard in de kruising schiet.

Ondanks deze goede start zakt de wedstrijd vrijwel direct na het openingsdoelpunt in. Nederland speelt slordig en een stuk minder frivool dan in de eerste poulewedstrijd tegen Japan en mag van geluk spreken dat de Belgische dames niet over de kwaliteiten beschikken om hier hun voordeel uit te halen.

Pas in de 30e minuut zorgt Marloes Keetels ervoor dat het publiek in het Kyocera stadion weer wat te juichen heeft. Na een strakke voorzet van Hoog, wederom met haar backhand, tikt zij de 2-0 binnen. Kim Lammers heeft kort hierna nog de 3-0 op haar stick maar mist de prachtige, jawel, backhandpass van Ellen Hoog op een haartje.

Na rust voert Nederland de druk en het tempo wat op waardoor de ploeg van Max Caldas via onder andere Roos Drost en Maartje Paumen kansen krijgt om verder uit te lopen. Als Paumen voor de tweede keer in deze helft aan mag leggen op kopcirkel belandt de bal via Lammers op een Belgische verdedigster die in het goal staat en daarom mag Paumen het vervolgens van de stip proberen. Ze pusht feilloos raak en zet Nederland op 3-0. Als Roos Drost uit de rebound van één van de corners die volgen enkele minuten later ook nog de 4-0 binnen tikt is de wedstrijd gespeeld.

Bekijk hier de doelpunten:

‘4: 1-0 Ellen Hoog

’30: 2-0 Marloes Keetels

’45: 3-0 Maartje Paumen

49: 4-0 Roos Drost

Reageer