Oranje wint met 6-0 van een matig Duitsland

nederland

In een goedgevuld stadion in Tucamán speelde Oranje vandaag de eerste wedstrijd in de Hockey World League finale ronde. De tegenstander deze maandag was Duitsland dat vijf routiniers, waaronder SCHC speelster Maike Stöckel, rust gaf en dus naar Argentinië afreisde met een ploeg vol jonge nieuwelingen.

Nederland is de hele wedstrijd een klasse beter dan de EK winnaar van afgelopen zomer. De eerste kans van de wedstrijd is voor Kitty van Male maar na een goede voorzet van Maria Verschoor stuit haar inzet op de Duitse keepster Wiederman. Enkele minuten later levert Frederique Derkx de bal slordig in bij de tegenstander en moet de keep van Oranje, Joyce Sombroek ook voor het eerst  aan de bak. Ook zij weet haar goal schoon te houden. Na twaalf minuten mag het team van Max Caldas voor het eerst aanleggen voor een strafcorner maar deze wordt zonder al te veel moeite door de Duitsers weggewerkt en de tweede corner die enkele minuten later volgt wordt vervolgens afgefloten voor gevaarlijk spel. Caia van Maasakker, die gister nog wat ziekjes was, mag aanleggen voor corner drie maar ook zij ziet haar inzet gekeerd worden door Wiederman. Bij de vierde strafcorner is het dan eindelijk wel raak. Vanuit de rebound weet Maartje Paumen na 21 minuten spelen Nederland op 1-0 voorsprong te zetten.

Na rust gaat Oranje door waar het gebleven was en vallen de goals één voor één binnen. Hierin worden ze ook iets geholpen door de zwak spelende Duitsers die veel slordige fouten maken. In de 39e minuut zet Lidewij Welten met een keihard schot door de benen van de Duitse keepster te de 2-0 op het scorebord. Enkele minuten later tekent Maria Verschoor door een stopfout van Duitsland voor de 3-0. In de periode die volgt geven de Duitsers iets meer tegenstand maar ondanks de twee corners die ze krijgen behoudt Nederland de nul. In het laatste kwartier wordt des te meer duidelijk dat Nederland vandaag echt een maatje te groot was voor de buren. Frederique Derkx pusht de 4-0 binnen, op de voet gevolgd door de 5-0 van Malou Pheninckx. Het slotakkoord is voor Ellen Hoog. Na een mooi uitgespeeld overtal schiet zij met, hoe kan het ook anders, haar backhand Oranje naar de 6-0 overwinning.
Een mooi begin dus voor de Nederlandse dames. Morgen zullen ze aantreden tegen Engeland dat vanochtend met 6-2 won van Korea.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.