Oranje zaalkeepster Boeren: “Nu meer betrokken bij het spel dan voorheen’

Hockeyclub Amersfoort, AMHC, heeft een aardig aantal nationale keepers afgeleverd, zo schrijft Arjan Klaver vandaag in het AD/Amersfoortse Courant. Na Floortje Engels is er nu weer talent dat op het vinkentouw zit: Josine Koning. Adinda Boeren is de derde doorgewinterde keepster die AMHC afleverde en die inmiddels 16 caps op haar naam heeft staan. Boeren brak in 2011 door op het WK in het Poolse Poznan. Morgen begint de Amsterdamse in de eigentijdse Sparta Arena in Praag aan haar alweer derde EK. Met een team dat volgens haar bestaat uit een mix van ervaring en nieuwe energie. Van meet af aan is keihard getraind om alle nieuwe tactieken uit te proberen om in Praag met een ’mannetje minder’ goed beslagen ten ijs te komen.

Adinda Boeren_ir_0

“Als keepster ben ik nu meer betrokken bij het spel dan voorheen,” bekent Boeren. “Zo ben ik bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de speelster van de tegenpartij die zich diep aan één van beiden balken positioneert. De nieuwe speelwijze heeft ook de ruimtes wat groter gemaakt dan voorheen. Er kunnen snel gaten vallen. Ook bij ons. En daar moet ik uiteraard alert op zijn.”

Pal voor het vertrek van het nationale team naar Praag, kreeg de indoorselectie onder leiding van bondscoach Marieke Dijkstra de gelegenheid om de laatste tactische noviteiten bij te slijpen. Dat gebeurde in de Utrechtse sporthal Olympos tegen Australië dat opmerkelijk genoeg nu al in voorbereiding is op het WK van volgend jaar. Gemaskeerd met haar vervaalrijke helm, stond Adinda Boeren haar mannetje. Nederland was ongenaakbaar. Maar ondanks dat Australië met grote cijfers werd verslagen, is het voor de geboren Amersfoortse lastig te schatten waar de nationale indoorploeg nu staat. „Daar komt bij dat we niets weten van onze tegenstanders,” duidt Boeren in de inmiddels verlaten Utrechtse sporthal. „Duitsland zit bij ons in de poule. Die spelen altijd sterk. Maar sluit ook gastland Tsjechië niet uit. Daarnaast stuiten we op het Engelse team dat altijd moeilijk is in te schatten. Ach, na de poulewedstrijden moeten we zorgen dat we de halve finale halen. Dan kunnen we verder kijken.”

“Ik hoop uiteraard op een goede eindklassering, waarna ik bij hoofdklasser Pinoké de draad weer ga oppakken voor de tweede helft van de competitie.” Boeren hoopt volgend jaar nog een hoofdstuk toe te voegen aan haar mooie indoor hockeycarrière. Dan wordt de WK uitgerold in nota bene Duitsland waar indoorhockey mateloos populair is.  Ze verwacht dan indoorspektakel pur sang èn een hoop publiek. “Fantastisch om mee te maken. Zolang ik fit ben en mijn werk het toelaat, wil ik ervoor gaan!”

Reageer