Oranjedames verdedigen morgen titel in WK-finale - Hoofdklasse Hockey Nederland

Oranjedames verdedigen morgen titel in WK-finale

Foto © FIH / Frank Uijlenbroek

De Oranjevrouwen hebben vanmiddag gemakkelijk de finale van het WK Indoor bereikt. In de Międzynarodowe hal werd Wit Rusland zonder al te veel energie te verspillen met 7-0 terug naar huis gestuurd. Oranje liet, onder luid gezang van de Oranjemannen vanaf de tribune, de Wit Russen geen moment in de wedstrijd komen met snel, dynamisch en dominant spel.

Den Bosch-speelster Karin den Ouden opende al vroeg in de wedstrijd de score voordat ze werd bediend door Kiki Collot d´Escury. Niet veel later tekende Marieke Dijkstra voor haar zevende doelpunt van het toernooi via een corner. Captain Van Meer wist de tweede corner ook te benutten waarna haar Kampong-collega Dijkstra ook de derde corner in de touwen pushte, 4-0. Eén minuut voor rust kreeg Jolanda Plijter een crossbal vanuit achter in haar stick en rondde het knap af.

Na rust liet Plijter haar individuele klasse weer zien aan het publiek door haar tweede doelpunt van de middag te maken. Wit Rusland had nog geen kans gehad, maar kreeg in de achtste minuut een strafbal doordat Hulsen een stick afhield. Helaas voor de Wit Russen werd de bal niet goed geraakt waardoor keepster Adinda Boeren haar doel kon schoonhouden. Twee minuten later was het wederom Plijter die de 7-0 binnentikte en daarmee de eindstand bepaalde.

Oranje, dat haar titel verdedigt, speelt zondagmiddag 13.30 uur de finale tegen de winnaar uit de wedstrijd Duitsland-Rusland.

Comments (1)

  1. 7-0… Gefeliciteerd, op naar GOUD!

Reageer