Overzicht dag 3 Champions Trophy Mendoza

Dinsdag speelden alle teams op de Champions Trophy hun laatste poulewedstrijden en hierdoor zijn inmiddels kwartfinales bekend. Een overzicht wat er op de derde speeldag gebeurde en het programma van de kwartfinales van donderdag leest u hieronder:

In poule A won Nieuw-Zeeland, dat zondag knap gelijk speelde tegen Oranje, met 2-0 van China. De twee rake treffers van captain Anita Punt bleken uiteindelijk precies genoeg om ook de koppositie op te eisen. Door de minimale 1-0 overwinning van Oranje op Japan pakken de Blacksticks de poulewinst voor Nederland waarna Japan en China de lijst sluiten.

In poule B won Australië de openingswedstrijd van de dag met 3-1 van Duitsland en doordat het in het duel daarna, tussen Argentinië en Engeland lang gelijk op ging leek dit even genoeg voor de koppositie. Helaas voor de Hockeyroos wisten Las Leonas de 1-1 stand in de slotminuten om te buigen in een 4-1 overwinning waardoor zij de eerste plek pakten. Duitsland eindigt derde en Engeland op de vierde plek.

Het programma voor de kwartfinales die donderdag worden gespeeld is hierdoor als volgt:

QF1: 17:00 uur –> Nederland – Duitsland
QF2: 19:30 uur –> Australië – Japan
QF3: 22:00 uur –> Nieuw-Zeeland – Engeland
QF4: 00:30 uur –> Argentinië – China

 

 

Reageer