Pam Imhof: "Hectische week, maar we hebben het snel weer opgepakt" | Hoofdklasse Hockey Nederland
Pam Imhof in actie in de wedstrijd tegen HDM. Kampong speelt laat in de wedstrijd gelijk.

Pam Imhof: “Hectische week, maar we hebben het snel weer opgepakt”

Vandaag was het ‘geluk’ misschien een keer aan de zijde van Kampong. Waar het team dit jaar al meerdere malen goed speelde, maar geen punten pakte, snoepte het vandaag in de slotfase een punt af bij HDM. De ervaren Pam Imhof was blij met het punt na een hectische week.

“We kenden een vreemde week. Onze coach Pieter Bos nam afscheid van ons team. Meteen hebben we met het team gesproken en daarbij hebben we aangegeven dat we de lijn die we hadden ingezet, wilden doortrekken. Wat er ook gebeurd, we blijven een team”, aldus Pam Imhof.

Sterk spel

En inderdaad, de Hoofdklasse dames wacht op niemand. Extra tijd voor de coaches om bepaalde dingen anders te gaan aanpakken, was nihil. Zodoende stond ’topploeg’ HDM, die vierde op de ranglijst staat, dit weekend al op het programma en moest Kampong dus meteen vol gas aan de bak. Geen makkelijke tegenstander voor een team in nood. Kampong pakte in de slotfase een punt, iets waarmee Imhof blij mee was: “Kijkende naar de hele wedstrijd, dan vond ik dat we meer verdienden. We speelden goed, en kregen veel kansen. HDM kreeg die ook, maar eigenlijk vond ik ons sterker spelen. Vandaag was het geluk aan onze zijde, want HDM kreeg in de laatste minuut nog een dot van een kans, die waarschijnlijk dan fataal voor ons zou zijn geweest”.

Pam Imhof in actie in de wedstrijd tegen HDM. Kampong speelt laat in de wedstrijd gelijk.
Pam Imhof in actie in de wedstrijd tegen HDM. Kampong speelt laat in de wedstrijd gelijk. Foto: Frank van der Leer / Hockeyshoot.nl

Veel vertrouwen

Met het punt schiet Kampong weinig op. Het team staat nog steeds op de twaalfde plek in de Hoofdklasse dames, wat uiteindelijk zou betekenen dat de ploeg zou degraderen. Desalniettemin is Imhof positief over de komende weken: “We hebben tegen de top-4 gespeeld, dus ik denk dat we de komende weken meer kans hebben om punten te pakken tegen de teams die lager op de ranglijst staan. We hebben veel vertrouwen in elkaar en dat heeft vooral te maken dat ik van mening ben dat we eigenlijk best goed spelen. Het was misschien een hectische week, maar we hebben alles met het team snel weer opgepakt. Ik zie de komende weken positief tegemoet”

Lees meer over het afscheid van Pieter Bos

Foto’s: Frank van der Leer / hockeyshoot.nl

Reageer