Persoonlijk bericht Wieke Dijkstra: "Het is tijd om te stoppen" - Hoofdklasse Hockey Nederland

Persoonlijk bericht Wieke Dijkstra: "Het is tijd om te stoppen"


De kogel is door de kerk. Het is tijd om te stoppen en het voelt goed! Hoewel ik mijn team en het spelletje waarschijnlijk enorm ga missen, zit de uitdaging voor mij niet meer in het hockey. Ik wil mij meer richten op mijn familie, relatie, vrienden en maatschappelijke carrière bij Randstad. Ook maak ik graag meer ruimte vrij voor het geven van presentaties, het schrijven van een boek, het volgen van een fotocursus en het uitoefenen van andere sporten zoals golf en tennis.
Mijn internationale en nationale sportcarrière heb ik prachtig af kunnen sluiten met de Champions Trophy (2011) en de Europacup (ECCC 2012) in mijn hand en met een eerste plek in de competitie met Laren. Voor mijn gevoel heb ik alles uit de sport gehaald wat ik eruit kon halen. Nu is het tijd voor andere dingen en ik heb er waanzinnig veel zin in!
Een mooi moment om alle mensen te bedanken, zowel binnen als buiten de sportwereld, die mij altijd hebben gesteund en gestimuleerd in mijn ambitie om dagelijks het beste uit mezelf te halen. Dat zal ik blijven doen, hoewel niet meer in een sportieve, maar in mijn maatschappelijke carrière.

Comments (16)

 1. Mooie speelster, mooie carriere, afgesloten met een prijs.
  Wel zeer problematisch voor Laren. Maar dat maakt de competitie alleen maar leuker, misschien dat teams als Oz, Hurley en Mop nu een kans hebben om mee te doen om de 1ste 4 plekken?

 2. Ok Wieke, lekker je ding gaan doen. Misschien nog een email als je een jaar gestopt bent, ook hoge nieuwswaarde. Bedankt.

 3. OZ en Hurley zullen inderdaad met laren voor plek 4 spelen.

 4. Verstandige beslissing na haar vertrek bij oranje in spelniveau hard achteruit gegaan.
  Natuurlijk gaat Laren niet met Hurley en Oz om plek 4 strijden kijk even wat er nog aan kwaliteit staat dat hebben Hurley en Oz nog niet samen bijelkaar

 5. @Kees : zo vind jij dat ?? Wat een nono ben jij. Dijkstra heeft een prima seizoen gedraaid afgelopen jaar. Maar misschien ben jij geen fan van haar en vind je het leuk om iemand nog even een sneer te geven. Jouw niveau is in ieder geval beneden alle peil.
  Laren zal Wieke zeker missen als controlerende middenvelder. Natuurlijk staat er nog veel kwaliteit op het veld bij Laren en de aanstormende jeugd kan de kansen pakken. Heb er alle vertrouwen in dat Laren ook komend seizoen weer om de prijzen gaat spelen. En Wieke……die kan met trots terugzien op een mooie hockeycarriere waar ze tot in de laatste wedstrijd haar goede niveau heeft gehouden.
  Veel succes Wieke en trek je van die “Kees-jes” niets aan!

 6. @mama mia, hou toch op man is heel hard in niveau achteruit gegaan niks mis mee alleen een constatering. Jammer dat jij het nodig vind om met woorden als mono te komen voegt niet zoveel toe zal je leeftijd wel zijn

 7. @Kees:Man? Denk je niet dat mama mia een vrouw is? En zij heeft het niet over ‘mono’ Goed lezen en niet meer zoveel onzin verkondigen aub.
  Succes Wieke met alles wat je verder nog gaat doen!

 8. @sdg, je kan weleens een verkeerde toets aanraken hè

 9. Ontzettend jammer weer die paar reacties die nergens over gaan. Wieke heeft een mooie carriere gehad en ze heeft absoluut alles uit haar kwaliteiten gehaald en heeft als speelster alle grote prijzen als international gepakt, dus iets meer respect is op zijn plaats.
  Heb haar niet wekelijks zien spelen en haar niveau zal ongetwijfeld iets achteruit zijn gegaan, neemt niet weg dat ze een goeie speelster is geweest die belangrijk voor de club Laren is geweest. Succes met je maatschappelijke carriere!

 10. @Kees.
  Laren heeft met Joyce Sombroek een geweldige keepster, met Van As een geweldige middenveldster en met Lammers een geweldige afmaker. Verder valt het allemaal wel mee. In een na olympisch jaar heeft de rest een kans om te stunten.

 11. @Bennie, ja klopt want Miek van Geenhuizen,Willemijn Bos,Renske van Geel kunnen er inderdaad niet veel van.
  Je noemt er zelf al 3 en nou geef ik je er gratis ook nog even 3.
  Er zijn op Schc,Amsterdam en Denbosch verder geen teams die 6 van die toppers heeft.
  We kunnen nu alweer de bovenste 4 ploegen invullen dat zijn de ploegen die afgelopen seizoen ook de top 4 waren

 12. @kees, ja hoor nog genoeg kwaliteit over om in de bovenste regionen mee te doen ,en talentvolle jeugd in opmars. Maar toch zullen de Blaey, Welten , Mueller en Dijkstra gemist worden en ze zijn zeker niet zo een,twee drie te vervangen !

 13. Kees,
  Gratis erbij… Overigens vind ik Lisanne de Lange 3 klasse beter dan Renske van Geel en Bos, alias de boer een zeer overschatte speelster. Maar idd kwaliteit speelsters in de hoofdklasse. Toch denk ik dat laren het lastig gaat krijgen om 4de te worden. Ploegen er onder zijn versterkt en prima op elkaar ingespeeld.

 14. @Bennie, dezelfde Lisanne de Lange die in de Playoffs amper meedeed? die vind jij 3klasse beter dan van Geel en Bos? haha lachen met jou, nu je dit gezegd hebt weet we zeker dat je er geen kijk op hebt.
  Laren gaat het lastig krijgen want anderen ploegen zijn versterkt en zo goed op elkaar ingespeeld, dat hebben we afgelopen seizoen inderdaad al gezien want de nr 5 had maar 16 punten minder dan de nummer 4

 15. Goed lezen kees. Gaat over Van Geel vs de lange alleen. Zou dat liggen aan de kwaliteiten van lisanne dat ze daar minder speelde of aan een coach die geen routiniers durfde te wisselen. Anyway we gaan het zien. het wegvallen van Bos zal elk geval niet helpen..

 16. @Bennie, een rare vergelijking, aangezien De Lange op een hele andere positie speelt.
  Veel succes in je verdere carrière Wieke. Afgelopen seizoenen heel belangrijk geweest voor Laren, jammer dat het nooit bekroond is met een kampioenschap, dat hadden jullie zeker verdient na afgelopen seizoen. Verreweg de best spelende ploeg in de Hoofdklasse, ben benieuwd of ze komend jaar weer mee kunnen doen om de prijzen.

Reageer