Petermeijer: ‘Het verschil zit hem in de slimmigheidjes’

De zaalhockeyvrouwen van HDM zijn tot nu toe ongeslagen in de zaal. Gister wonnen ze van Amsterdam (4-0) en daarna speelden ze gelijk tegen Rotterdam. Tegelijkertijd wisten de mannen van de Haagse club niet van deze twee clubs te winnen. HDM’ers Laura van Heugten en Marijn Petermeijer blikken in het AD/Haagsche Courant terug op deze speeldag.

“We waren de eerste wedstrijden heel afwachtend, slap,” vertelt van Heugten. “Daarna begon het te kopen. Ja, tegen Amsterdam ging het wel lekker. De eerste helft hadden we veel kansen en hadden er wel wat meer in gemogen. Ik heb best een goed gevoel, het gaat steeds beter.” Van Heugten zit naast HDM ook bij de selectie van het Nederlands zaalteam. Vandaag zal ze te horen krijgen of ze daarin mag blijven.

De mannen kenden een mindere dag. Zij verloren met 2-7 van Amsterdam en vervolgens met 4-7 van Rotterdam. Volgens coach Marijn Petermeijer zit het verschil tussen de teams zich in slimmigheidjes. “Bij Amsterdam en Rotterdam lopen gelouterde hoofdklassespelers rond, die net wat slimmer omgaan met bepaalde situaties. Wij hadden een overtal van vijf minuten, dan kan dit niet. Het is geen schande om van ploegen als Amsterdam en Rotterdam te verliezen, maar de manier waarop is in mijn ogen wel een schande.”

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.