Preview Hoofdklasse Dames: Verschillen kunnen gemaakt worden | Hoofdklasse Hockey Nederland
Yasmin Geerlings scoorde vorige week in de eerste minuut tegen Kampong.

Preview Hoofdklasse Dames: Verschillen kunnen gemaakt worden

Een zwaar weekend staat er op de planning voor de dames in de Hoofdklasse. Zowel op zaterdag als op zondag wordt er gespeeld. In deze preview worden de belangrijkste feiten op een rij gezet.

Amsterdam

De Amsterdammers leden vorige week duur puntverlies tegen HDM. Deze week speelt het op zaterdag tegen Hurley en op zondag tegen Laren. Tegen HDM waren de Amsterdammers het merendeel in de wedstrijd heer en meester. Toch vloog de bal er niet in. Veel strafcorners werden om zeep geholpen.

Voorspelling Hoofdklassehockey Amsterdam tegen Hurley: winst Amsterdam

Voorspelling Hoofdklassehockey Amsterdam tegen Laren: winst Amsterdam

HGC

Bij HGC moet de knop weer om. De goed presterende ploeg heeft al tijden niet meer gewonnen. Op 27 september won HGC voor de laatste keer. Dit weekend moet het twee keer flink aan de bak. Op zaterdag moet het naar Den Bosch en op zondag naar HDM. De kans dat er een punt wordt gepakt lijkt nihil.

Voorspelling Hoofdklassehockey Den Bosch tegen HGC: winst Den Bosch

Voorspelling Hoofdklassehockey HDM tegen HGC: winst HDM

Pinoké

Pinoké krijgt zaterdag Victoria op bezoek. Op zondag staat de burenruzie tegen Hurley op de planning. Het zou zo maar kunnen dat de Steekneuzen na dit weekend 6 punten mogen bijschrijven. Mocht dit lukken, dan zou Pinoké de aansluiting met nummer vier HDM kunnen maken. Het verschil is namelijk maar 6 punten.

Voorspelling Hoofdklassehockey Pinoké tegen Victoria: winst Pinoké

Voorspelling Hoofdklassehockey Pinoké tegen Hurley: winst Pinoké

Hurley

Hurley kent geen gemakkelijk programma. Zaterdag moet het op bezoek naar Amsterdam en op zondag speelt het tegen Pinoké. Tot tweemaal toe speelt Hurley dus in het Amsterdamse bos, maar niet op eigen veld. Afgelopen weken werd er knap gewonnen. Daarbij werd tot tweemaal toe in de eerste minuut gescoord. Grote scores zijn er niet te noteren, wel moet er rekening worden gehouden met Hurley. Komend weekend lijkt het lastig om punten te pakken, toch zou een stuntje wel mogelijk moeten zijn.

Voorspelling Hoofdklassehockey Amsterdam tegen Hurley: winst Amsterdam

Voorspelling Hoofdklassehockey Pinoké tegen Hurley: winst Pinoké

Yasmin Geerlings scoorde vorige week in de eerste minuut tegen Kampong.
Yasmin Geerlings scoorde vorige week in de eerste minuut tegen Kampong. Foto: Roel Ubels

Victoria

Victoria begon het jaar 2021 goed en won tweemaal op rij. Vorige week werden de dames weer even met beide benen op de grond gezet. Tegen SCHC werd met maar liefst 8-0 verloren. Dit weekend speelt het op zaterdag tegen Pinoké en op zondag tegen Oranje-Rood. Tegen beide ploegen zou Victoria kunnen stunten. Vooral tegen Oranje-Rood zouden er kansen moeten zijn. Beide teams hebben maar drie punten verschil. De laatste keer dat Oranje-Rood won dateert alweer van 24 september. Winst tegen Oranje-Rood zou betekenen dat de aansluiting met de middenmoot is gemaakt.

Voorspelling Hoofdklassehockey Pinoké tegen Victoria: winst Pinoké

Voorspelling Hoofdklassehockey Oranje-Rood tegen Victoria: winst Victoria

Den Bosch

Vorig weekend mocht Den Bosch uithalen. Er werd maar liefst met 7-0 gewonnen. Verrassend, topscorer Frederique Matla scoorde niet. Wel voegde Lidewij Welten drie doelpunten aan haar moyenne toe. Daarnaast hield Josine Koning voor de zoveelste keer haar doel leeg. Dit weekend lijkt Den Bosch het makkelijk te krijgen. Op zaterdag komt HGC langs en op zondag Bloemendaal. Beide tegenstanders kennen nog geen gemakkelijke herstart van de competitie.

Voorspelling Hoofdklassehockey Den Bosch tegen HGC: winst Den Bosch

Voorspelling Hoofdklassehockey Den Bosch tegen Bloemendaal: winst Den Bosch

SCHC

Op zaterdag komt Laren op bezoek en op zondag komen de dames van Kampong langs in Bilthoven. Ogenschijnlijk een makkelijk programma waar de topschutters van SCHC graag naar uitkijken. Pien Dicke, Ginella Zerbo, maar ook Caia van Maasakker staan allen in de top-10 topschutters en willen een gooi doen om Frederique Matla dit jaar van de eerste positie af te gooien.

Voorspelling Hoofdklassehockey SCHC tegen Laren: winst SCHC

Voorspelling Hoofdklassehockey SCHC tegen Kampong: winst SCHC

Kampong

Ook al begon de Kampong dit jaar uitstekend met een 4-0 overwinning op Laren, heeft het team nu al twee keer op rij verloren. Af en toe is het spel goed, maar net zoals vorig seizoen kent de ploeg moeite om een wedstrijd echt naar zich toe te trekken. Scoren is iets wat de dames van Kampong moeilijk vinden. Er werd nog maar 11 keer gescoord. Veel zal afhangen van de corner van Renee van Laarhoven. Zij zou haar ploeg dit weekend misschien eens over het dode punt kunnen brengen. Zaterdag krijgen de dames Bloemendaal op bezoek. Op zondag wordt het lastiger, dan komt SCHC richting de Maarschalkerweerd. Mocht Kampong op zaterdag winnen, dan zal er hoop zijn om tegen SCHC ook te stunten.

Voorspelling Hoofdklassehockey Kampong tegen Bloemendaal: gelijkspel

Voorspelling Hoofdklassehockey SCHC tegen Kampong: winst SCHC

Kampong-coach Pieter Bos ligt onder vuur en zal nu echt punten moeten pakken. Foto: Roel Ubels

Oranje-Rood

Bij Oranje-Rood staat iedereen op scherp. Het gaat niet gemakkelijk in Eindhoven en punten worden bijna niet meer gepakt. De nacompetitie moet worden ontlopen en daar zullen echt meer punten voor nodig zijn. De ervaren Lisa Scheerlinck lijkt langzaamaan weer te herstellen. Misschien gaat zij weer een aantal minuten pakken. Dit weekend zal het spannend worden, toch lijken HDM en ook Victoria meer vorm te hebben dan Oranje-Rood.

Voorspelling Hoofdklassehockey Oranje-Rood tegen HDM: winst HDM

Voorspelling Hoofdklassehockey Oranje-Rood tegen Victoria: winst Victoria

HDM

Voor velen was het afgelopen weekend een grote verrassing dat HDM de drie punten pakte van Amsterdam. HDM kwam op een knappe voorsprong door Jip Dicke. Nadat Amsterdam weer op gelijke hoogte kwam, leek het een kwestie van tijd dat de regerend landskampioene op voorsprong zou komen. Niets bleek minder waar, in de laatste minuut maakte HDM de winnende. Kritische noot, topscorer Pien van Nes heeft afgelopen weken moeite om uit de strafcorner te scoren. Komend weekend gaat HDM op zaterdag naar Oranje-Rood en op zondag speelt het thuis tegen HGC. Als de ploeg weer scherp is, zouden de zes punten zo maar bij HDM kunnen blijven.

Voorspelling Hoofdklassehockey Oranje-Rood tegen HDM: winst HDM

Voorspelling Hoofdklassehockey HDM tegen HGC: winst HDM

Jip Dicke scoorde vorige week een weergaloos doelpunt tegen Amsterdam. Foto: Roel Ubels

Laren

Het zal niet het weekend zijn waar Laren hoopt om een punt te pakken. Op zaterdag gaat het op bezoek bij SCHC en op zondag mag het naar Amsterdam. Het team van Laren verkeerd nog steeds in zware problemen en staat laatste in de Hoofdklasse dames. Gelukkig wisten afgelopen week de directe concurrenten Victoria en Kampong ook geen punten te pakken. Wel moet er bij Laren gevreesd worden, dat wanneer Kampong de juiste vorm gaat pakken, zij binnen korte tijd een gat met Laren gaan slaan. Een voordeel, aanvalster Pam van Asperen is aan het terugkeren van een rugblessure. De ervaren van Asperen is altijd goed in het seizoen voor een aantal velddoelpunten.

Voorspelling Hoofdklassehockey SCHC tegen Laren: winst SCHC

Voorspelling Hoofdklassehockey Amsterdam tegen Laren: winst Amsterdam

Bloemendaal

Dit jaar speelde Bloemendaal eenmaal gelijk, verloor het een keer en won het van Hurley. De stille hoop was er om misschien nog de play-offs te halen. Dit lijkt vrij moeilijk te gaan worden nu directe concurrent HDM afgelopen weekend van Amsterdam won. Bloemendaal staat daarom nu 8 punten achter. Komend weekend moeten de dames op zaterdag naar Kampong en op zondag naar Den Bosch. Vooral de wedstrijd tegen Kampong lijkt een spannende te worden. De dames uit Utrecht zullen gebrand zijn om punten te pakken. Tegen Den Bosch lijkt Bloemendaal geen kans te hebben. Den Bosch kreeg nog maar een tegen doelpunt en staat op de eerste plek.

Voorspelling Hoofdklassehockey Kampong tegen Bloemendaal: gelijkspel

Voorspelling Hoofdklassehockey Den Bosch tegen Bloemendaal: winst Den Bosch

Comments (1)

 1. Mijn voorspellingen speelronde 11 en 12 HKD:

  Amsterdam – Hurley: winst Amsterdam
  Den Bosch – HGC: winst Den Bosch
  Kampong – Bloemendaal: winst Bloemendaal
  Oranje-Rood – hdm: winst hdm
  Pinoke – Victoria: winst Pinoke
  SCHC – Laren: winst SCHC

  Amsterdam – Laren: winst Amsterdam
  Den Bosch – Bloemendaal: winst Den Bosch
  Oranje-Rood – Victoria: gelijkspel
  Pinoke – Hurley: winst Pinoke
  SCHC – Kampong: winst SCHC
  hdm – HGC: winst hdm

Reageer