Preview Dames: makkelijke start Den Bosch, SCHC en Amsterdam | Hoofdklasse Hockey Nederland

Preview Dames: makkelijke start Den Bosch, SCHC en Amsterdam

In de Hoofdklasse Dames kennen de drie titelkandidaten een gemakkelijk begin van de competitie. De meeste ogen zullen gericht zijn op Pinoké, HDM Kampong en Hurley. Kunnen zij Oranje-Rood dit jaar uit de play-offs stoten. Na het eerste weekend wordt er voor veel van deze teams al veel duidelijk, want alle vier spelen tegen elkaar. 

Amsterdam – HGC

Een interessante ontmoeting zal er zondag plaats vinden tussen de teams van Amsterdam en HGC. De gastclub HGC eindigde afgelopen jaar strak onderaan met nul punten. De club besloot daarom om meerdere speelsters van buitenaf aan te trekken. In de voorbereidingsperiode liet HGC zien dat zij dit jaar geen speelbal van de Hoofdklasse dames zullen worden. Tegen Amsterdam en Den Bosch werd er nog ruim verloren, daarentegen werd er gelijk gespeeld tegen Oranje-Rood en Victoria. Ook Amsterdam lijkt sterker aan de Hoofdklasse te gaan beginnen dan afgelopen jaar. De gevaarlijke aanvalster Freeke Moes werd aangetrokken van Oranje-Rood en zal moeten proberen om doelpunten te maken voor de nog regerende landskampioene. Ook spits Fay van der Elst en Hester van der Veld versterkten deze zomer Amsterdam. De ploeg van Tigges won bijna alle wedstrijden in de voorbereiding en speelde alleen gelijk tegen SCHC. De ontmoeting tegen HGC lijkt een mooie opwarmer te worden voor de komende weken.

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: Winst Amsterdam

Oranje-Rood – Laren

Laren kende een lastige voorbereidingsperiode. De ploeg kende een leegloop van ervaren speelsters. Het nieuwe team kent nu voornamelijk jeugdspeelsters en een volledig nieuwe staf. Laren boekte een nipte winst tegen MOP en Munchner SC. Daarentegen kreeg het een pak slaag van Kampong en Amsterdam. Oudgedienden zoals Maxime Kerstholt, Pam van Asperen en Macey de Ruiter zullen de kar moeten trekken.

De tegenstander, Oranje-Rood, kende ook geen gemakkelijke voorbereiding. In de oefenwedstrijden werd net zoals bij Laren niet gewonnen van één van de ploegen uit de Hoofdklasse. De ploeg van Stefan Duyf kent ook vele nieuwe namen en zal er meteen hard tegen aan moeten. Het verlies van Laura Nunnink en Freeke Moes zal lastig zijn om op te vangen. Of nieuwelingen LeClef, van de Venne en Hoogers dit gat kunnen opvangen is sterk de vraag. Desalniettemin liet de ploeg tegen Den Bosch zien dat zij een taaie opponent kunnen zijn. De meervoudig landskampioen had het namelijk lastig om door de defensie van Oranje-Rood heen te breken. De thuisploeg zal het niet makkelijk krijgen tegen Laren, toch zal de ervaring van onder andere Lisa Post en Donja Zwinkels de sleutel kunnen zijn tot een openingsoverwinning in de Hoofdklasse.

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: Winst Oranje-Rood

Den Bosch – Victoria

Deze wedstrijd lijkt bij voorbaat al gespeeld te zijn. Den Bosch kent een zeer sterke voorbereidingsperiode en heeft met nieuweling Laura Nunnink een ijzersterk wapen op het middenveld erbij gekregen. In de afgelopen wedstrijden bleek ook weer dat de kwaliteiten van Lidewij Welten en Frederique Matla niet onder stoelen of banken mag worden geschoven. Beide speelsters scoorden er weer rustig op los. Victoria won in de voorbereiding knap van Kampong. Toch zal de van Laren aangetrokken ervaren Elin van Erk zal de ploeg toch dit jaar weer moeten gaan strijden om directe degradatie te ontlopen. Tegen Den Bosch zal de ploeg de schade beperkt willen houden.

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: Winst Den Bosch

Pinoke – Kampong

Het is misschien wel de spannendste wedstrijd van de middag. Pinoke verloor aanvoerster Dana Luijkx en de ervaren Frederique Malefason. Daarentegen komt oud Oranje-International Kelly Jonker terug van een zwangerschap. Ook ervaren speelsters Lisanne de Lange en Elsie Nix versterkten het team van Daan Sabel. In de voorbereiding werd nog ruim verloren van Den Bosch. Klein overwinningen werden er geboekt op Klein Zwitserland, Bloemendaal en Oranje-Rood.

Kampong lijkt dit jaar sterk aan de Hoofdklasse dames te kunnen beginnen. De ploeg mocht alle (oud) internationals behouden. Met Renee van Laarhoven en Malou Pheninckx heeft de ploeg twee goede en ervaren speelsters en daarmee een goede kans om de play-offs te halen. Afgelopen jaar won Kampong op de velden van Pinoke (0-2). Daarentegen was Pinoke weer nipt te sterk op de Maarschalkerweerd (2-3).

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: Gelijkspel

SCHC – Bloemendaal

Samen met Den Bosch en Amsterdam zal SCHC zich dit jaar weer gaan mengen om het landskampioenschap. De ploeg kende in de voorbereiding geen verrassende uitslagen. Ruime overwinningen op teams uit de Hoofdklasse werden er niet geboekt. De doelpuntenmachine Dicke-Jansen-Zerbo, zal dit jaar niet meer gevoed worden door Carlien Dirkse van den Heuvel. Zij liet een aantal maanden geleden weten een punt te zetten achter haar carrière. Klaartje de Bruin kwam over van Laren en zal proberen het gat, die van den Heuvel achterliet, op te vullen.

De gasten kende afgelopen zomer een ‘rustige’ zomer. De ploeg bleef vrijwel helemaal compleet en trok Sophie Goorhuis, Teuntje Horn, Ankelein Baardemans en Pien Molenaar aan. Jeroen Visser, die aan zijn tweede seizoen bij Bloemendaal begint, zal net zoals vorig jaar weer een vliegende start van de competitie willen hebben. Afgelopen jaar stond de ploeg van Visser na drie speelrondes bovenaan. De ontmoeting tussen Bloemendaal en SCHC eindige in een 0-4 overwinning voor SCHC. Doelpunten kwamen er toen van Jansen (2x), Leurink en Zerbo.

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: Winst SCHC

HDM – Hurley

De thuisploeg moest dit jaar afscheid nemen van Hester van der Veld, Fay van Elst (beiden Amsterdam) en Mascha Sterk (SCHC). Terug kwamen Mila Muyselaar, de Amerikaanse Ashley Hoffman en Erica Sanders. Of deze drie het gat van de sterkhouders kunnen opvullen, moet nog blijken. Desalniettemin kende de ploeg een uitstekende voorbereiding. Tegen Bloemendaal, MOP, HGC en Victoria werd er verloren. Tegen Amsterdam kende de ploeg een verlies.

Ook Hurley komt goed uit de startblokken. Tegen SCHC en Amsterdam werd er nipt verloren. Tegen Laren, Bloemendaal, Club an der Alster en HIC werd er gewonnen. Keepster Wendela van Dedem raakte vorige week nog geblesseerd. Zij lijkt op tijd fit te zijn voor de openingswedstrijd tegen HDM. Afgelopen jaar speelde beide teams eenmaal gelijk en eenmaal trok Hurley aan het langste eind.

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: Gelijkspel

Reageer