Round-up Hoofdklasse dames: Victoria wint belangrijke ontmoeting met Laren | Hoofdklasse Hockey Nederland
Alexandra Heerbaart pareert een bal van een Oranje-Rood aanvalster.

Round-up Hoofdklasse dames: Victoria wint belangrijke ontmoeting met Laren

In de strijd tegen degradatie heeft Victoria vandaag belangrijke punten weten te pakken bij Laren. In de wedstrijd, die op en neer ging, was het Victoria die het geluk aan haar zijde had.

Laren – Victoria (Uitslag 1-2)

In de degradatiekraker Laren tegen Victoria was het bij minuut 1 meteen spannend. Beide teams gingen vol op de aanval. Djoeke Vogel kreeg aan Laren-zijde een gigantische kans, na een prachtige voorzet van Vanessa Blockmans. Vogel was nog niet scherp, want in de 1 op 1 situatie kon zij de keepster niet omspelen. Ook Maxime Kerstholt kreeg twee mogelijkheden om haar ploeg op voorsprong te brengen. Aan de andere kant was het Daphne Voormolen die een mooie voorzet had. Ook een inzet van Sabine van Eijk (corner) en Sabine van den Eijnden gingen er niet in. Zodoende gingen beide teams met een 0-0 richting de thee.

Ook in de tweede helft maakten beide teams er een mooi schouwspel van. Toch leek Laren de sterkere van de twee te worden. Meer en meer leed Victoria balverlies. Toch bleven de echte kansen voor de thuisploeg achterwege. En waar het ene team het niet doet, doet het andere team het wel. Elin van Erk prikte knap een bal van een stick van een verdediger van Laren. Via van Eijck belandde de bal bij Julia van de Putte. Zij draaide en pushte de bal knap onder keepster Adank door.

Laren leek gebroken, want meteen bleef Victoria aanvallen. Al snel, met een man meer, maakte Victoria ook de 0-2. De strafcorner van Daphne Voormolen werd aangeraakt, maar ging in de goal. Nog even rechtte Laren haar rug. Pam van Asperen, die bleef vechten, scoorde in de 67ste minuut de 1-2. Alle hoop was er daarna bij Djoeke Vogel. Zij kreeg een gigantische kans in de laatste minuut voor de 2-2. Haar schot ging over, waardoor Victoria de drie punten mee naar huis mocht nemen.

Den Bosch – Hurley (Uitslag 0-0)

Dat Den Bosch de nul houdt, is dit jaar niet echt bijzonder. Dat er niet wordt gescoord, dat is lang geleden. Knap genoeg wist Hurley vandaag een punt af te pakken in Den Bosch. Door het gelijke spel, staat Den Bosch nu drie punten achter op Amsterdam. Hier hebben ze wel een wedstrijd minder voor gespeeld.

Amsterdam – Pinoké (Uitslag 4-0)

De ‘burenruzie’ Amsterdam tegen Pinoké werd vandaag een gemakkelijke voor eerstgenoemde. Fay van der Elst zou de matchwinnaar worden, want tot twee maal toe maakte zij een doelpunt. Het derde doelpunt kwam op naam van Sosha Benninga. Laat in de wedstrijd maakte Hester van der Veld nog de vierde voor Amsterdam.

Oranje-Rood – SCHC (Uitslag 1-2)

Soms moet het geluk aan je zijde zijn om punten te pakken. Vandaag zat het Oranje-Rood, ondanks het spel welke af en toe wel aardig was, niet helemaal mee. SCHC, nog steeds aangeslagen door de veel speelsters die in quarantaine zijn, kon door een doelpunt van Laurien Leurink op voorsprong komen. Fiona Morgenstern maakte vlak voor rust de 1-1. Net na rust maakte international Laurien Leurink de 1-2. Zij scoorde voor de tweede maal.

In het vierde kwart was het eerst SCHC die de druk op Oranje-Rood bleef zetten. De thuisploeg kwam er niet uit. Toch veranderde het spelbeeld en kreeg Oranje-Rood een strafcorner. Deze ging er niet in, maar toch was dit het moment dat Oranje-Rood bleef doorzetten. Trijntje Beljaars kreeg een 100% mogelijkheid om de stand weer gelijk te trekken met nog zes minuten te spelen. Dit lukte net niet.

SCHC kwam er niet meer aan te pas. Toch bleef SCHC-keepster Alexandra Heerbaart gemakkelijk overeind. Echt grote kansen kwamen er niet meer.

Een spannende wedstrijd vandaag bij Oranje-Rood tegen SCHC.
Een spannende wedstrijd vandaag bij Oranje-Rood tegen SCHC. Caia van Maasakker kijkt toe hoe Donja Zwinkels de cirkel probeert binnen te komen. Foto: Roel Ubels

HDM – Kampong (Uitslag 1-1)

Vandaag moest Kampong met de twee nieuwe coaches Waasdorp en Dijkstra, ervoor zorgen dat er punten werden gehaald bij HDM. De Utrechtse ploeg is afgedaald naar de laatste plek in de Hoofdklasse dames. Geen gemakkelijke klus, want HDM staat knap bij de eerst vier op de ranglijst. Topscorer Pien van Nes mocht in het eerste kwart een strafbal nemen voor HDM. Deze ging erin. Kampong speelde goed, en kwam laat in de wedstrijd op gelijke hoogte. Luna Fokke scoorde in de 67ste minuut de gelijkmaker, waardoor beide teams de punten moesten delen.

HGC – Bloemendaal (Uitslag 0-0)

Een echte degradatiekraker mogen we het nog niet noemen, toch hebben beide teams de punten echt nodig om een gat te slaan met de achtervolgers. De clubs in de staart van de competitie staan dicht bij elkaar. De wedstrijd bleef tot de laatste seconde spannend, echter kwam er geen een team tot scoren. HGC en Bloemendaal delen vandaag de punten.

Reageer