Spits: Oranje boven door Hoog

De hockeysters zijn al zeker van het zilver en hebben zich voor de finale van de Olympische Spelen geplaatst zonder goed te spelen. Tegen het fysiek sterke Nieuw-Zeeland stond het 2-2 na zeventig minuten en een kwartier verlenging. Met dank aan keepster Joyce Sombroek en Ellen Hoog, die de beslissende letterlijk en figuurlijk verzilverde, won Nederland uiteindelijk de shoot-outs met 3-1.

Matig
Nederland speelde een matige wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. „Maar over een week weet niemand dat meer”, zei een opgeluchte Maartje Paumen. De aanvoerster van Oranje maakte beide strafcorners van Oranje en heeft nu in het totaal dertien keer gescoord tijdens het grootste sportevenement ter wereld. Hierdoor evenaarde Paumen het wereldrecord van de nieuwe coach van de vrouwen van Amsterdam Alyson Annan, die in het verleden voor Australië hockeyde.

Verkrampt
Ondertussen zat Nederland niet lekker in zijn vel. Dat bleek al in de zevende minuut toen Kayla Sharland Nieuw-Zeeland verrassend op een 0-1 voorsprong zette. Oranje kreeg wel kansen, maar maakte een verkrampte indruk. De inzetjes waren slap en er werd te weinig gecombineerd. Dit was uiteraard ook coach Max Caldas niet ontgaan. „Normaal gesproken hoef ik niks te doen tijdens de wedstrijd”, zei de bondscoach. „Maar nu besloot ik toch maar te gaan schreeuwen zoals zo’n vader die bij Meisjes D4 langs de kant staat. Ze kozen steeds de moeilijkste oplossing. Alsof ze perse met de trap omhoog wilden gaan in plaats van dat ze rustig met de lift gingen.”

Bron: Spits/Jan Balk

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.