Tegentreffer in slotminuut kost Oranje dames finaleplek

Het is de Oranje dames niet gelukt de finale van de Champions Trophy in Mendoza te bereiken. De enerverende en zeer vermakelijke wedstrijd leek lange tijd op shoot-outs uit te lopen maar Carla Rebecchi besliste anders. In de slotminuut van het duel schoot zij Argentinië naar 1-2 en dus de finale. Nederland speelt zondag de troostfinale tegen Nieuw-Zeeland. 

Nederland Oranje Argentinië dames WK RU
Silvina D’Elia tekende voor de gelijkmaker. (c) Roel Ubels

Voor het eerst dit toernooi kende een Nederland een sterke en zeer aanvallende start van de wedstrijd. Het resultaat hiervan was dat Maartje Paumen al binnen twee minuten op kopcirkel mocht aanleggen voor de eerste corner van de wedstrijd waar zij de paal raakte. Ook Valerie Magis en Naomi van As aan de kant van Oranje, en Carla Rebecchi en Delfina Merino aan de Argentijnse kant,  kwamen in het eerste kwart dichtbij de openingstreffer maar wat hen niet lukte lukte Lidewij Welten in de veertiende minuut wel. Nadat keepster Belen Succi een aantal keer goed redde had ze geen antwoord meer op de rebound die Welten binnen tenniste.

In de tweede helft kant wist een vroege rake strafcorner variant van Silvina D’Elia de score weer gelijk te trekken en daarmee gooide zij de wedstrijd weer helemaal open en leek het kleine veldoverwicht dat Oranje in de eerste helft had verleden tijd. De gelijkwaardigheid zorgde voor een zeer enerverende tweede helft met veel mooie acties en kansen over en weer en een uitzinnig publiek dat zich met de minuut meer achter Las Leonas schaarde. Nederland kreeg, net als Argentinië, enkele goede kansen op goal maar doordat zowel Belen als Joyce Sombroek hun doel lange tijd schoon wisten te houden bleef de 1-1 op het scorebord staan en leek de wedstrijd middels shoot-outs beslist te moeten worden. In de slotminuten zette de thuisploeg echter nog eens aan richting de Oranje cirkel en dit resulteerde uiteindelijk toch in de beslissende treffer van Rebecchi. Zij tikte Argentinië tot vreugde van het publiek naar de finale tegen Australië. Nederland gaat op voor brons en speelt in deze troostfinale zondag om 20:30 uur tegen Nieuw-Zeeland dat in de poule nog boven de ploeg van Sjoerd Marijne eindigde.

Reageer