Telegraaf: "Naomi van As stort zich op Sven Kramer" | Hoofdklasse Hockey Nederland

Telegraaf: "Naomi van As stort zich op Sven Kramer"


Naomi van As gaat de ’schade’ die haar relatie en vriendschappen de afgelopen maanden opliepen, inhalen. „Nadat ik afgelopen zomer met ons nationale hockeyteam een gouden plak won op Olympische Spelen in Londen heb ik me helemaal op Strictly Come Dancing gestort”, vertelt de tophockeyster, die een liefdesrelatie heeft met schaatser Sven Kramer. „Nu ik uit die competitie lig, heb ik weer tijd voor mijn vriend en vriendinnen. Dat is best wel fijn, want sommigen van hen heb ik sinds Londen niet meer gezien.”
 „Meedoen aan een dansprogramma voor een ’houten klaas’ als ik, was ontzettend leuk”, vervolgt de 29-jarige aanvalster. „Ik heb enorm veel geleerd, zoals het dansen op zich. Daar had ik echt geen kaas van gegeten. Ook heb ik door Strictly Come Dancing de kans gekregen eens een kijkje te nemen in een andere wereld dan die van de topsport. Voor iemand als ik, die buiten het hockey eigenlijk nooit op televisie komt – laat staan aan een tv-show deelneemt – was het een heel bijzondere ervaring. Al die glamour en al die ontmoetingen met mensen die ik niet kende, zoals Sabine Uitslag, Sylvana Simons en Mark van Eeuwen, die volgende week met zijn drieën in de halve finale staan. Ik had het beslist niet willen missen.”
Hoewel ze conditioneel goed kon omgaan met de dagelijkse danstrainingen met haar partnerRemi heeft het verlaten van de danswedstrijd ook zo zijn voordelen voor Naomi. „Het is niet zo dat ik in een zwart gat ga vallen, hoor”, lacht ze. „Maar voor het eerst sinds de Spelen heb ik eindelijk weer eens wat vrije dagen in het vooruitzicht. Heerlijk om dan ’s morgens wakker te worden en te kunnen denken: wat zal ik eens doen vandaag?”
De hockeyster is van plan haar banden met vriendinnen aan te halen én weer meer aandacht te besteden aan haar geliefde, schaatser Sven Kramer. „Ik heb zo veel tijd in het dansen gestoken, dat er weinig voor mijn vriend overbleef. En mijn vriendinnen heb ik ook niet vaak gezien. Ik ga met hen allemaal zo snel mogelijk afspreken om bij te kletsen. Daar heb ik nu weer alle gelegenheid voor!”
Bron: De Telegraaf/Vanessa Bontje
Foto: René Broekman
 

Comments (16)

 1. Ik ben jaloers op Sven 😉

 2. friesche vlag

  Die jongen heeft het aan zijn rug,nadat die door haar waarschijnlijk van de tuinbank is gesodemieterd. Zo n vriendin die zich op hem stort dat kan die helemaal niet gebruiken. Maar er zijn vast genoeg andere mannen met wie zij zich leuk kan vermaken.

 3. Wellicht kan Naomi zich weer op hockey gaan richten.Laren kent een matige seizoenstart.

 4. @Bas maar die matige seizoensstart ligt niet aan haar. Ze heeft haar vriendje misschien verwaarloosd maar het hockey niet en ondanks het dansen speelt ze gewoon goed als altijd. Maar ze kan het natuurlijk niet alleen. Het team heeft nog even tijd nodig om helemaal op elkaar ingespeeld te raken, maar dat komt vast goed.

 5. Inderdaad Bas, Naomi is goed in vorm en haar activiteiten buiten het hockey hebben hier geen negatieve invloed op gehad. Jouw reactie is dus totaal overbodig.

 6. zeikstraal

  An, heb je het nou over de vormen van Naomi? Jij durft.

 7. Zo voorspelbaar dat iemand zoiets over Naomi gaat zeggen. Hallo,er is ook nog een leven buiten het hockey hoor!Heb niemand over haar horen klagen de afgelopen weken,dus….. Was wel even gang voor die hamstring,haha.

 8. …bang…(ipv gang)

 9. Hoe eens op over die onzin over Naomi. Dat meisje is een topper, op het veld, als ook daarbuiten. Een zeer positief boegbeeld voor het hockey en een voorbeeld voor vele kleine hockeymeisjes en jongens.

 10. @Ann, dus omdat je een boegbeeld bent mag je geen kritiek krijgen? wat een onzin

 11. Bert, natuurlijk mag iemand zoals Naomi ook kritiek krijgen, maar niet als het nergens op gebaseerd is.

 12. Helemaal mee eens.
  Hou eens op zo negatief.
  Naomi is een super goede hockeyster en bij het dans programma heeft ze het hartstikke goed gedaan.
  Nu gaat ze zich weer volledig concentreren op Laren.
  En op haar vriendinnen?
  Mag ze.
  En natuurlijk ook haar vriend Sven.

 13. Als de kritiek terecht is prima! Alleen maar goed, ook een topper moet gewoon kritiek krijgen als dat nodig is. Maar er is geen reden voor kritiek. Ze speelt ondanks het dans uitstapje nog steeds goed, dus waar moet je dan kritiek op of over hebben? Laat kritiek maar aan de coach over, als hij vindt dat zij niet goed speelt dan is hij de aangewezen persoon om haar stevig aan te pakken en de waarheid te zeggen, niet wij.

 14. @Ann, want waarom is er geen reden voor kritiek? zie jij al haar wedstrijden dat je hier over kan oordelen?

 15. Van Oostduin

  Oeverloos gezeur deze discussie.

 16. Vertel Willem, wáár moeten wij allemaal kritiek op hebben? Op haar spel? Op haar deelname op het dansprogramma? Op haar vriend? Zeg het maar hoor?

Reageer