Tevreden Caldas kijkt alweer naar de dag van morgen

“We speelden een goede wedstrijd en dat is denk ik wel een understatement,” startte bondscoach Max Caldas na de gewonnen halve finale de persconferentie. Oranje had zojuist met grote overmacht de nummer twee van de wereld verslagen speelt zaterdag de finale va het WK tegen Australië.

Nederland Oranje dames WK RU Caldas Cox
Credit: Roel Ubels

“Om Argentinië te verslaan moesten we onze beste wedstrijd tot nu toe spelen en gelukkig deden we dat goed,” vervolgt de bondscoach die net als altijd ook wat verbeterpunten zag. Zo vond hij de ploeg in de laatste tien minuten van de eerste helft slordig en had de voorsprong ver voor de laatste minuut al uitgebouwd moeten worden. “Aan de start van de tweede helft kregen we twee grote kansen maar we maakten ze niet af en daardoor bleef het spannend,” legt hij uit.

Wanneer hem gevraagd wordt of hij ook wel een beetje geniet van het goede spel dat zijn ploeg in Den Haag op de mat legt antwoordt hij: “Ik kijk altijd met een gekleurde bril. Je maakt met je team afspraken over hoe je gaat spelen en je bepaalt elke wedstrijd een ander plan. Ik ben ongelooflijk blij met het team maar mijn taak is ook om naar morgen te kijken.”

‘Morgen’ is in dit geval zaterdag, wanneer Oranje het in de finale op zal nemen tegen Australië. In de poulefase hadden de Nederlandse dames het lastig tegen de Hockeyroos maar werd er uiteindelijk wel met 2-0 gewonnen. Caldas ziet het dan ook absoluut niet als een gelopen race en ook captain Maartje Paumen onderschat ze niet. “Ik vind ze fysiek sterk, ze hebben veel snelheid en het is gewoon een sterke tegenstander tegen wie wij optimaal zullen moeten presteren en daarin zullen we ons eigen spel moeten spelen. Dan wordt het een mooie finale.”

Reageer