Tilburg door naar tweede ronde play-offs

In Rotterdam werd de tweede play-off wedstrijd gespeeld tussen de nummers 2 uit de overgangsklasse. Waar Tilburg zondag thuis al met 2-0 won heeft de ploeg van Boaz Janssen ook vandaag aan het langste eind getrokken. Wel moesten er dit keer shoot-outs aan te passen komen om deze spannende wedstrijd te beslissen. 

Tilburg - Rotterdam Ovk RU
Credit: Roel Ubels

Beide team gaan in Rotterdam fel van start. Tilburg mag al vroeg aanleggen voor de eerste corner van de wedstrijd die eruit wordt gelopen door de thuisploeg. Dit resulteert gelijk in een tegenaanval en een grote kans voor Rotterdam maar Lotte Kleijnen staat haar mannetje in het Brabantse doel. In de 26e minuut mag Tilburg wederom op kopcirkel aanleggen en dit keer is het wel raak. Maxime Westendorp schiet haar team op voorsprong. In de beginfase van de tweede helft komt Rotterdam echter weer op gelijke hoogte. Na een aanval uit een lange corner maakt Lisette Korink de 1-1. Deze gelijke stand zorgt voor een spannende helft met grote kansen en gele kaarten voor beide partijen. Ondanks dat Rotterdam in de slotminuten nog twee maal aan mag leggen op kopcirkel eindigt de wedstrijd in 1-1 en daarom wordt er verlengd.

De verlenging is voor het publiek al net zo spannend als de tweede helft. Omdat zowel Tilburg als Rotterdam het niet voor elkaar krijgen de behaalde corners te verzilveren moet de wedstrijd beslist worden op shoot-outs. Nadat beide teams vijf pogingen hebben mogen wagen staat het 3-3. Rotterdam mist echter de zesde shoot-out waardoor Nikki Schaeffers het af mag maken. Zij doet dat met verve en schiet Tilburg naar de tweede ronde. Woensdag neemt de ploeg van Boaz Janssen het hierin op tegen de nummer tien uit de hoofdklasse, Pinoké. Voor de dames van Rotterdam zitten de play-offs erop, zij spelen volgend jaar weer in de overgangsklasse.

Comments (1)

  1. Gefeliciteerd Tilburg! Nu pinoke pakken.

    Vreemd dat het doelpunt in de laatste seconden werd afgekeurd. Die strafcorner had naar mijn mening gewoon goedgekeurd moeten worden. Rotterdam was verder deze wedstrijd minstens gelijkwaardig

Reageer