Tweede speelronde hoofdklasse zaalhockey zonder verrassingen


Foto: © Ben Haeck

Zowel bij de dames als de mannen verliep de tweede speelronde in de hoofdklasse zaalhockey zonder verrassende uitslagen.

Bij de vrouwen wonnen in poule A Kampong en Den Bosch hun wedstrijden en was Klein Zwitserland, dat in de eerste speelronde nog punten had gepakt, tegen twee grote nederlagen op. Kampong versloeg de Steenbokken met 8-1. Even later was het een ontketend Den Bosch dat KZ met maar liefst 10-1 Den Haag terugstuurde. In poule B leiden SCHC en HDM de dans na twee speelronden. De Bilthovense dames wonnen van de Terriërs en van Rotterdam en gaan met de volle buit aan kop. HDM won de derby van HGC met 4-0 maar verslikte zich in de Heiloose Terriërs en speelde met 4-4 gelijk.

Bij de mannen is na twee speelronden al een duidelijk afsplitsing zichtbaar tussen de titelkandidaten en de rest. In poule A deed regerend landskampioen HDM van zich spreken met twee klinkende overwinningen op Almere (9-4) en Alkmaar (11-4). Rotterdam herstelde zich van de misstap in de eerste speelronde tegen Almere en won zowel van Nijmegen als van Rood Wit.

In poule B stond de topper Amsterdam-Kampong op het programma. Een topper op papier bleek na afloop. Met maar liefst 11-4 walste Amsterdam over Kampong heen. Oranje Zwart werd het tweede slachtoffer van de Amsterdamse dadendrang en de teller stokte op 11-3. In de strijd om de tweede plaats deed Hurley met twee overwinningen goede zaken en gaat men met Kampong strijden om de tweede plaats achter Amsterdam.

Voor een volledig overzicht van uitslagen, standen en programma kijkt u onder het kopje competitie op de homepage.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Frank

Ziehier de samenvatting van Amsterdam – Kampong:

https://www.ahbctv.nl

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.