Van der Pols schiet Oranje naar de halve finale

De Oranje dames hebben zich vanmiddag in Mendoza geplaatst voor de halve finale van de Champions Trophy. Na een matige start groeide Nederland in de wedstrijd en bleek een goal van Michelle van der Pols genoeg voor de overwinning op Duitsland. Zaterdag speelt de ploeg van Sjoerd Marijne in de halve finale tegen Argentinië. 

Nederland - Duitsland Oranje dames RU Van der Pols

Na het verdedigende spel van de Aziatische ploegen in de poulefase trof Oranje vandaag een zeer aanvallend en gemotiveerd Duitsland. De buurlanden maakten er een open wedstrijd van en deden in de eerste helft weinig voor elkaar onder. Hoewel Nederland iets meer balbezit had was het vaak slordig en waren de eerste echte kansen voor de ploeg van captain Julia Müller. Zo mochten de Oosterburen na nonchalant uitverdedigen van Maartje Paumen aanleggen voor de eerste corner van de wedstrijd. Eerste uitloper Lidewij Welten verdedigde deze na een stopfout op kopcirkel echter voorbeeldig maar kon niet voorkomen dat de Duitse dames twee minuten laten weer een poging mochten wagen. Gelukkig voor Oranje stond Joyce Sombroek haar mannetje en bleef een vroege achterstand uit. Aan de andere kant van het veld kreeg Xan de Waard op haar beurt ook een kans op de openingstreffer maar stuitte op kopcirkel op de alerte keepster Yvonne Frank.

Nederland kwam vervolgens sterk de rust uit en voerde de druk op de tegenstander flink op. Zowel Naomi van As, die in het derde kwart veel gevaar bracht, als Valerie Magis en een corner van Maartje Paumen hadden de score toen kunnen openen maar telkens zat de sterk keepende Frank in de weg. Vroeg in het vierde kwart moest zij echter alsnog haar meerdere erkennen in Michelle van der Pols. De ervaren ‘nieuweling’ bij Oranje wist de Duitse goalie na een mooie voorzet van Xan de Waard met een mooie backhand voorbij te spelen. Hiermee maakte zij ook gelijk het eerste Nederlandse velddoelpunt van het toernooi.

In de slotminuten zette  Duitsland alles op alles en maakte Frank plaats voor een extra veldspeelster. Deze zet van Jamilon Mülders had het gewenste effect want zijn ploeg kwam in de laatste minuut nog een aantal keer heel dichtbij de gelijkmaker. Helaas voor de Oosterburen bleef ook Sombroek alert en zorgde zij ervoor dat Nederland de voorsprong in stand hield.

Zaterdag speelt Oranje om 23:00 uur Nederlandse tijd in de halve finale tegen Argentinië.

Comments (1)

  1. Jammer dat het scoren zo moeilijk blijft. Nu was keeper Frank erg goed evenals Sombroek. Misschien Vera Vorstenbosch weer toevoegen. Is niet voor niets de speelster na Kim Lammers de Nederlandse speelster in de Hoofdklasse met de meeste veldgoals!

Reageer