Van Male: ‘Ik kan mezelf wel een knal voor mijn kop geven’

De grootste verrassing in de selectie van Max Caldas was toch wel de afwezigheid van Kitty van Male. Sinds de Spelen miste zij geen enkel toernooi en daarmee leek zij een zekerheidje in de selectie. De klap was dan ook groot toen de spits te horen kreeg dat het WK in eigen land aan haar neus voorbij zal gaan.  

Oranje Dames Kitty van Male RU
Credit: Roel Ubels

“Dit komt keihard aan,” vertelt van Male in het AD. “Ik had hierover een onderbuik gevoel. Ik was de laatste tijd niet tevreden over mijn spel, miste de vorm, maar ik hoopte dat hij (Caldas, red.) me mee zou nemen, dat ik genoeg krediet had opgebouwd.”

In een emotioneel gesprek met haar coach kreeg ze te horen dat haar onderbuik gevoel klopte. “Er zit geen druppel vocht meer in mijn lijf om verder te huilen. Topsport is heel hard en dat merk ik nu wel even. Het is verschrikkelijk om het WK in eigen land te missen, maar ik neem niemand iets kwalijk, alleen mezelf. Ik weet dat ik het kan maar ik heb het niet laten zijn. Ik kan mezelf wel een knal voor mijn kop geven.”

Comments (4)

  1. Alternatieven

    Wat een reactie! Dit toont maar weer de enorme topsportster die Kitty is. Heel veel respect voor jou! Al heb je daar nu helemaal niets aan.

  2. Geen Kitty, daar kijk ik toch wel van op.
    Wat zal de reden zijn?
    Zij is toch veel beter en ervarener dan de jonkies?

  3. Kitty is fantastisch, maar haalt te weinig rendement uit haar spel. Ze heeft geweldige runs maar deze stranden te vaak in schoonheid. Krijgt ook veel kaarten. Als je kijkt naar de aanvallers zijn Drost, Hoog, Welten etc beter in vorm.

  4. Dit toont aan dat ze echt topsporter is met de juiste mentaliteit. Wat een top quote “Ik neem alleen mezelf iets kwalijk”.Heb eerlijk gezegd te weinig zicht op de huidige vorm van alle speelsters om echt een oordeel te vellen over beslissing Caldas, maar heb altijd genoten van spel van Van Male. Ik ben er van overtuigd dat ze weer terug komt.

Reageer

Contact Us