Vega: 'Hoofd omhoog, schouders recht en nu nog even knallen' | Hoofdklasse Hockey Nederland

Vega: ‘Hoofd omhoog, schouders recht en nu nog even knallen’

Een week geleden kreeg Amsterdam-spits Charlotte Vega te horen dat zij geen onderdeel uitmaakt van de WK-selectie. Hoewel de teleurstelling bij de jonge international natuurlijk groot was, heeft zij inmiddels haar rug weer gerecht en schikt ze zich in haar rol als reserve.

credit: Rob Visser
credit: Rob Visser

Vega maakte na een knieblessure pas in oktober haar rentree op de velden. Ze deed dit met verve en werd uitgenodigd om in januari met Oranje mee te gaan op stage in Zuid-Afrika. Tot vorige week vocht ze voor een plek bij de laatste achttien maar woensdag kreeg ze te horen dat het WK aan haar neus voorbij zal gaan. Wel is ze opgeroepen als reserve. “Het gaat wel weer goed,” vertelt een vrolijke Vega, net klaar van een training met Oranje. “Als je zo’n telefoontje krijgt ben je natuurlijk echt wel even verdrietig en heel erg teleurgesteld maar na een aantal dagen kun je het ook wel weer relativeren. Ik kom van een zwarte blessure en in die korte periode daarna heb ik het toch gewoon ver geschopt. Ik heb ook met Max (Caldas, red.) een gesprek gehad en dat was heel goed. Het was toch fijn om te weten wat te beweegredenen waren enzo en ik kon ook wel wat met de feedback.”

Een paar dagen na de bekendmaking van de selectie werd Vega gevraagd of ze open zou staan voor een reserve-rol en daar hoefde ze geen moment over na te denken. “Uiteraard zei ik ja! Ik wilde dat heel graag doen. Wat het precies inhoudt? We (ook Kitty van Male staat reserve, red.) trainen in principe altijd met de groep mee en staan stand-by voor het geval er voor het WK nog iemand geblesseerd raakt. Voor de anderen is het nu ook wel fijn, twee extra speelsters in de training. De oefenwedstrijden doen we niet mee, behalve als er misschien iets kleins zou zijn maar daar ga ik eigenlijk niet vanuit.” Waar andere afvallers het hockey na zo’n telefoontje misschien wel even welletjes vinden heeft Vega daar weinig last van. “Ik vind het wel lekker om bezig te blijven, zodat je het wat afbouwt en niet opeens van heel veel trainen naar niets gaat. Wel ga ik me nu weer wat meer op mijn studie richten en heb ik weer wat meer vrije tijd. Alsnog is het fijn om op deze manier fit te blijven.”

Moeilijk vond de aanvalster het niet om zich na de selectie bekendmaking weer bij de groep te voegen. “We hebben gewoon een hele hechte groep en ik gun het de anderen ook. We leven heel erg met elkaar mee, dus ze konden wel begrijpen hoe ik me voelde. Iedereen heeft me ook lieve en steunende berichtjes gestuurd. Daarbij, je kunt er nu toch niets meer aan veranderen dus ik heb gewoon gedacht: hoofd omhoog, schouders recht en nu nog even knallen,” aldus de 23-jarige Vega. Haar tijd komt vast nog wel.

Reageer