Voordaan Dames starten met gelijkspel

De dames van Voordaan hebben het seizoen in de Overgangsklasse geopend met een 2-2 gelijkspel tegen Huizen. De ploeg van Lotte Smets kent een groot aantal nieuwe gezichten. Na het vertrek van zeven ervaren oudere speelsters zijn er bijna tien jonge nieuwe speelsters bijgekomen.

Voordaan startte wat onwennig met al die nieuwe speelsters. Huizen kreeg direct enkele goede mogelijkheden maar wist deze niet in doelpunten om te zetten. Voordaan kreeg een viertal strafcorners maar liet ook deze onbenut. Toch was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. Na een sterke solo van de van Union overgekomen Lisa Gerritsen was het Susanne Swildens die van dichtbij de bal over de keepster heen liftte. Linksbuiten Swildens is samen met de snelle rechtsbuiten Dido Prins uit de jeugd van Kampong overgekomen.

Na rust kreeg Huizen meer vat op de wedstrijd en zetten Voordaan onder druk. Uit een strafcorner werd de gelijkmaker binnen geschoten: 1-1. Drie minuten voor tijd werd het zelfs 1-2 en een nederlaag in de eerste wedstrijd leek een feit. Onder leiding van de sterk spelende Valerie Meivis en Charlotte Loozen zetten de dames van Voordaan nog eenmaal aan en uit de rebound van een strafcorner schoot Maxime Terberg de 2-2 binnen. Eén minuut voor tijd was er zelfs nog een kleine kans op de 3-2 maar dat zou onverdiend geweest zijn.

Assistent coach Martijn Muller kon leven met het gelijke spel: “We hebben veel nieuwe speelsters met veel hockeyvermogen maar nog onervaren op dit niveau. Het is een leuke groep en we hebben veel groeipotentieel. Elke week verbeteren is het doel de komende weken en dan zien we wel hoe we eindigen in de promotiepoule. Het wordt een interessant jaar!”

Bron: MMHC Voordaan

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.