Voorspellingen vrijdag 21 maart (dames)

Nieuwe speelronde, nieuwe voorspellingen! Lees hier de voorspellingen voor de dames speelronde van vrijdag 21 maart.

Amsterdam - Pinoke
credit: Rob Visser

SCHC – Laren: 3-1

Het wordt een zwaar weekend voor de Larense dames: op vrijdagavond moet de ploeg naar koploper SCHC, op zondag wacht de thuiswedstrijd tegen regerend landskampioen Amsterdam. Tegen SCHC komt de voormalig koploper met 1-0 voor dankzij een rake strafcorner van Wieke Dijkstra, maar na rust is SCHC een maatje te groot voor de jonge ploeg uit het Gooi. Door de nederlaag (en de overwinning van Hurley op HIC) is Laren nog steeds niet zeker van de play-offs terwijl SCHC juist het nodige vertrouwen op doet voor het seizoensslot.

Amsterdam – Pinoké: 7-1

Amsterdam is op schot de laatste wedstrijden. Na zevenklappers tegen HIC en HDM (waar in de slotfase de score nog flink werd opgevoerd) volgen wederom 7 doelpunten in het thuisduel met Pinoké. Dankzij de ruime zege gaat de ploeg SCHC op basis van doelsaldo op de ranglijst voorbij, groeit het vertrouwen en staat het team van Alyson Annan op scherp voor de naderende play offs. Charlotte Vega maakt met een hattrick wederom indruk en lijkt na haar zware knieblessure helemaal terug.

Kampong – HDM: 0-2

Een duel om des keizers baard. Beide ploegen strijden drie wedstrijden voor het einde nergens meer voor. Kampong haakte af voor de play offs, HDM speelde zich de afgelopen weken definitief veilig waardoor ook volgend jaar hoofdklassehockey gespeeld wordt in Den Haag. In Utrecht boeken de Haagse vrouwen een knappe 0-2 zege dankzij twee rake strafcorners van Pien van Nes. Kampong dwingt te weinig af om aanspraak te maken op de overwinning en moet oppassen dat het seizoen niet als een nachtkaars uitgaat.

Nijmegen – Den Bosch: 0-4

Nijmegen weet al een tijdje dat het in mei wederom aan de bak moet om niet te degraderen. Tot die tijd speelt de ploeg nog drie hele nuttige oefenwedstrijden waarbij de thuiswedstrijd tegen Den Bosch de eerste is. Voor het eerst na de winterstop gaat de Gelderse ploeg er hard af want na vier gelijke spelen en een nipte nederlaag tegen Oranje Zwart is de ploeg kansloos tegen de zwart-gele brigade. Maartje Paumen maakt weer eens een hattrick, Sabine Mol maakt de vierde treffer.

MOP – Oranje Zwart: 2-3

Voorafgaand aan het seizoen hoopte beide ploegen in deze fase van de competitie nog in strijd te zijn voor een plekje bij de beste vier. De werkelijk is echter dat MOP en Oranje Zwart weinig hebben om voor strijden in de Brabantse derby. MOP kreeg vorige week een lesje in effectiviteit van Hurley en is die klap nog niet te boven. Oranje Zwart is juist na de nederlaag tegen Pinoké weer helemaal bij de les en is net even wat beter dan MOP. Na een 1-2 ruststand wint de ploeg knap met 3-2 en strijd het nog om een plek in het linker rijtje.

HIC – Hurley: 1-4

Voor HIC valt vanavond definitief het doek. Gewogen en te licht bevonden. Desondanks mag het Amstelveense team trots zijn op haar eerste jaar in de hoofdklasse. Natuurlijk waren er grote nederlagen maar de ploeg kon ook regelmatig goed meekomen. Zo ook tegen Hurley dat nog een minimale kans op de play-offs heeft. Bij de rust staat het 1-2 voor de bezoekers, een stand die lang op het scorebord staan blijft staan. Drie minuten voor tijd beslist Yaël Goudsmit het duel waarna Dorith Claushuis in de slotminuut de eindstand op het scorebord zet.

Reageer