Voorspellingen zondag 12 oktober (dames)

Aanstaande zondag spelen de damesteams uit de hoofdklasseteams hun zevende speelronde. Lees hier de voorspellingen voor de wedstrijden van 12 oktober.

Laren-Amsterdam-RU-Hoog-van-As-de-Lange
(c) Roel Ubels

Amsterdam – Laren: 1-3

In het Wagenerstadion treft het moeizaam draaiende Amsterdam het in topvorm verkerende Laren dat als enige ploeg nog ongeslagen is dit seizoen. Deze serie krijgt komende zondag een vervolg dankzij een 1-3 overwinning. Amsterdam, waar Eva de Goede sinds vorige week weer meespeelt, komt wel op voorsprong, speelt ook zeker niet onaardig maar krijgt op cruciale momenten een goal te verwerken. Kim Lammers maakt vlak voor rust de gelijkmaker, terwijl oud Amsterdam speelster Fieke Holman direct na de thee Laren op voorsprong schiet. Vlak voor tijd beslist Laren door middel van een vlijmscherpe counter het duel in haar voordeel.

Hdm – Den Bosch: 1-5

In Den Haag staan twee ploegen over elkaar die vorig weekend het doel vaak wisten te vinden. Den Bosch won, zoals te verwachten viel, met 7-1 van Wageningen, Hdm versloeg Pinoké met een knappe 4-0. Komende zondag weet alleen de ploeg van Raoul Ehren deze lijn door te zetten. In een zeer attractieve wedstrijd wint de veelvuldig landskampioen met 5-1 van Hdm, maar moeten beide na afloop toegeven dat dat zeer geflatteerd is. Hdm komt goed mee met Den Bosch, krijgt voldoende kansen maar heeft het vizier deze week niet op scherp staan. Den Bosch daarentegen is dodelijk in de cirkel en blijft dankzij de zege in het spoor van koploper Laren.

SCHC – Pinoké: 4-1

SCHC moest op bezoek bij Laren haar eerste nederlaag van het seizoen slikken. Niet dat de ploeg minder was dan Laren, maar het gemis van beide cornerkanonnen was voelbaar. Tegen Pinoké haalt SCHC haar revanche dankzij een eenvoudige 4-1 zege. Ondanks de 0-1 voorsprong komt Pinoké er niet aan te pas in Bilthoven en leidt het haar derde ruime nederlaag op rij. Voor SCHC weten voormalig Pinoké speelster Ginella Zerbo (tweemaal), Roos Drost en Claire Verhage het net te vinden.

Kampong – MOP: 2-2

Kampong kreeg vorige week een flinke tik op de neus van promovendus Bloemendaal. Een comfortabele 2-0 voorsprong werd na rust volledig weggegeven waardoor Utrechtse formatie voorlopig op de vijfde plaats blijft steken. De week ervoor werd ook al een 2-0 voorsprong uit handen gegeven resulterend in een 2-2 gelijk spel tegen Oranje Zwart. Tegen MOP, dat na de knappe zege op Amsterdam de middenmoot is binnengeslopen, weet Kampong nu zelf een 0-2 achterstand goed te maken. Na twee raken corners van Lieke van Wijk sleept Kampong in de slotminuten alsnog een punt binnen.

Hurley – Bloemendaal: 3-3

Hurley stelt tot op heden toch wat teleur in de hoofdklasse en aan de mooie 5e plek van vorig seizoen kan vooralsnog geen vervolg gegeven worden. Bloemendaal is tot op heden een aangename verassing in de hoofdklasse en dankzij de knappe zege op Kampong vindt de ploeg zichzelf terug op de gedeelde achtste plaats. Ook tegen Hurley is het spel van de oranje brigade zeer aardig. Dankzij een snelle 0-1 voorsprong zit het direct goed in de wedstrijd, komt het weliswaar met 2-1 achter bij rust maar weet het toch een gelijkspel over de streep te trekken.

Oranje Zwart – Wageningen: 1-1

In Eindhoven vindt de verassing van het weekend plaats. Het sympathieke Wageningen, dat al weken met het vertoonde veldspel lof oogst, weet na het gelijke spel tegen Pinoké wederom een puntje te sprokkelen. Voor Oranje Zwart zijn de druiven zuur, want na een goede serie verspeelt de Brabantse ploeg dure punten. Voor rust brengt Claudia Veenendaal haar ploeg op een 0-1 voorsprong, na de onderbreking weet alleen Jill Boon het net te vinden waardoor na 70 minuten een terechte 1-1 op het scorebord pronkt.

Reageer