Voorspellingen zondag 22 maart (dames)

Aanstaande zondag spelen de damesteams uit de hoofdklasseteams hun zeventiende speelronde. Lees hier de voorspellingen voor de wedstrijden van zondag 22 maart.

Laren SCHC dames Dirkse van den Heuvel Naomi van As RB
(c) Rene Broekman

SCHC – Laren: 2-0

In Bilthoven wordt dit weekend hét duel gespeeld tussen de dames van SCHC en Laren. Laren herstelde zich vorige week van de nederlaag tegen koploper Den Bosch, terwijl SCHC een reguliere zege boekte in Vught tegen MOP. In de streekderby spatten de vonken er niet bepaald vanaf. Er wordt voorzichtig gespeeld in een duel dat niet echt wil ontbranden. SCHC komt, enigszins tegen de verhoudingen in, vlak voor rust op voorsprong en bouwt deze vlak na rust uit naar een comfortabele 2-0. Laren is in het vervolg het meest in balbezit, maar weet weinig te creëren.

Amsterdam – MOP: 4-1

Amsterdam lijkt enigszins hersteld van de matige seizoenstart en deed vorige week goed zaken door zelf van Bloemendaal te winnen en concurrent Kampong te zien verliezen van Oranje Zwart. Tegen MOP, dat door de overwinning van Pinoké op Hdm nog serieus aan de bak moet om niet op plaats tien te belanden, speelt Amsterdam wederom een prima wedstrijd. Aanvallend wordt snel combinatiehockey op de mat gelegd terwijl er verdedigend weinig ruimtes worden weggegeven. De snelle 0-1 wordt hierdoor snel teniet gedaan, waarna de thuisploeg na rust simpel wegloopt bij MOP.

Kampong – Bloemendaal: 2-0

Kampong kreeg vorige week een flinke tik te verwerken want door de 1-0 nederlaag bij Oranje Zwart is het gat met Amsterdam opgelopen tot vijf punten. De rug rechten en hopen op puntenverlies van Amsterdam is het motto de komende weken. Tegen Bloemendaal wordt daarmee gestart, ondanks dat het spel van de ploeg niet om over naar huis te schrijven is. Een moeizame wedstrijd is het gevolg, waarbij Bloemendaal zich niet bij voorbaat neerlegt bij een nederlaag. Uiteindelijk geeft de kwaliteit de doorslag en weet Kampong de punten in eigen huis te houden.

Hurley – Oranje Zwart: 1-2

In het Amsterdamse bos staat het duel op het programma tussen twee teams die voorafgaand van de competitie op meer hadden gehoopt dan de positie waar ze nu bivakkeren. Beide ploegen wilden een serieuze gooi doen naar een top vier klassering maar kunnen die doelstelling dit jaar nog niet waarmaken. Desondanks maken de beiden middenmoters er zondag een leuke wedstrijd van met veel strijd, aanvallende intenties en drie mooie doelpunten. Het is aan beide keepers en het houtwerk te danken dat het “slechts” 1-2 wordt. Oranje Zwart is de meest gelukkige van de twee en verstevigt zodoende haar zesde plaats.

Den Bosch – Wageningen: 7-0

David tegen Goliath zondag in Den Bosch als de veelvoudig landskampioen de debutant ontvangt. Wageningen, dat zich zo langzamerhand neerlegt bij degradatie, probeert er het beste van te maken maar komt flink te kort tegen het ervaren en gretige Den Bosch. Onder leiding van Maartje Paumen en de sinds het zaalseizoen in bloedvorm verkerende Lieke Hulsen beslist de thuisploeg al voor rust het duel (4-0). Na de thee is het minder hoogstaand. Den Bosch gelooft het wel, Wageningen kan niet beter. Met deze overwinning is de ploeg van Raoul Ehren echter wel als eerst zeker van een play-off plek.

Hdm – Pinoké: 0-1

De laatste strohalm voor Pinoké, zoals dat zo mooi heet, ligt zondag in Den Haag. Winst betekent aansluiting bij de middenmoot en een serieuze kans om de play outs te ontlopen, verlies betekent onherroepelijk het spelen van degradatiewedstrijden. Ook bij Hdm zijn ze van dit feit doordrongen en dat levert een bloednerveus duel op dat lang in 0-0 lijkt te gaan eindigen. Voor rust is Pinoké de iets bovenliggende partij, na rust is de thuisploeg beter. Toch zijn het de Steekneuzen die het duel beslissen. Een rake strafcorner zorgt voor euforie bij Pinoké en een enorme teleurstelling bij Hdm, dat op basis van de tweede helft minimaal een punt verdiende.

Reageer