Voorspellingen zondag 30 maart (dames)

Nieuwe speelronde, nieuwe voorspellingen! Lees hier de voorspellingen voor de dames speelronde van zondag 30 maart.

Credit: Roel Ubels
Charlotte de Vos speelt haar laatste wedstrijd voor OZ. Credit: Roel Ubels

HIC – Den Bosch: 1-7

Hoe graag HIC ook wil, een overwinning in het debuutjaar in de overgangsklasse komt er niet. In HIC’s laatste optreden op het hoogste niveau is Den Bosch simpelweg een paar maatjes te groot. Daarnaast loert Den Bosch nog op de koppositie, die recht geeft op deelname aan Europees hockey. In de eerste minuten loopt de Brabantse grootmacht uit naar een 0-3 voorsprong waarna HIC met een doelpunt iets weet terug te doen. In de tweede helft is weer Den Bosch wat de klok slaat. Met fraai combinatiehockey creëert het legio kansen, waarvan er vier worden benut. Is de 7-1 zege genoeg voor het kampioensschap in de reguliere competitie?

Hurley – Oranje Zwart: 3-1

Hurley speelde een schitterend seizoen en heeft nog 1 punt nodig om dit af te sluiten met een historische vijfde plaats. Afgelopen zondag verspeelde Hurley haar laatste (minieme) kans op deelname aan de play-offs door kansloos te verliezen van koploper SCHC. Toch weet de ploeg knap de knop om te zetten en de doelstelling, de vijfde plaats, na te streven. Tegen Oranje Zwart laadt Hurley zich nog een keer op en verwend het publiek met goed hockey. Het missen van veel kansen is de enige smet op het laatste thuisoptreden, maar de zege vergoedt veel. Kan Hurley volgend seizoen aanhaken bij de top vier?

Amsterdam – SCHC: 2-3

Amsterdam verspeelde vorige week de koppositie aan de tegenstander van aankomende zondag. Door het 1-1 gelijke spel tegen Laren is het voor het team van Annan bijna niet meer mogelijk om als koploper aan de play-offs te beginnen. SCHC daarentegen heeft een Europacup ticket voor het grijpen (voor het eerst in de historie van de Bilthovense club) en is daardoor erg gebrand op een zege. De overwinning komt er voor SCHC, hoewel deze zeer moeizaam tot stand komt. Amsterdam is een stuk beter maar vergeet de trekker over te halen. SCHC is wel effectief en weet uit vijf kansen drie maal te scoren.

Kampong – Laren: 2-2

Laren sprokkelde afgelopen weekend in twee toppers één puntje bij elkaar en dat was genoeg om deelname aan de play-offs af te dwingen. Maar in vorm is de ploeg nog steeds niet en ook tegen Kampong stellen lichtblauwen teleur. Kampong, spelend om des keizers baard, wil het thuispubliek een mooie laatste wedstrijd voorschotelen en speelt met een hoge druk, veel lef en een hoge intensiteit. Na een 1-1 ruststand staat het scorebord na 70 minuten op 2-2. Voor Kampong een mooie seizoensafsluiter, voor Laren wederom een gelijkspel. Maar met de vernieuwde play-offs regels (er wordt gespeeld volgens het Europese voetbal systeem) kunnen twee gelijke spelen in de play-offs ook een overwinning betekenen. Biedt dit Laren houvast?

Nijmegen – Pinoké: 2-0

De strijd om plaats 10, en een op papier eenvoudigere tegenstander in de play-outs, wordt zondag uitgevochten in Nijmegen. Nijmegen speelt na de winterstop zeer behoorlijk en heeft met succes de jacht op Pinoké ingezet. De Steekneuzen wisten na de winterstop slechts 3 punten aan het totaal toe te voegen (overwinning in de eerste wedstrijd na de winterstop tegen Oranje Zwart) en verspelen zondag ook nog eens de tiende plaats aan Nijmegen. Aanvallend komt de ploeg stootkracht te kort om het Nijmegen echt lastig te maken. De thuisploeg weet zowel voor rust als na rust twee strafcorners te benutten.

MOP – HDM: 4-2

HDM verpulverde afgelopen zondag Nijmegen in haar laatste thuisduel waarmee de echte wil om in de laatste wedstrijd van het jaar te winnen een beetje verdween. MOP wil het thuispubliek juist een mooi afscheid bieden en vliegt er vanaf minuut 1 vol op. Mooie aanvallen volgen elkaar in rap tempo op, vele kansen gecreëerd en mooie doelpunten gemaakt. Tot minuut 55 houdt de ploeg dit vol waarna de kracht een beetje wegebt bij de thuisploeg. HDM maakt dat dankbaar gebruik van en beperkt op die manier de schade enigszins.

Reageer