Wederom een monsterzege voor Oranje op Jeugd Spelen

Na de 17-0 zege op Fiji afgelopen maandag hebben de Jeugd Olympiërs van Ageeth Boomgaardt ook de tweede poulewedstrijd met grote overmacht gewonnen. Tegen Japan werd het 12-1

Al na twaalf minuten spelen keken de Japanse dames tegen een 4-0 achterstand aan en werd het dus, net als gister, geen moment spannend. Pas bij een 10-0 voorsprong kreeg de Nederlandse ploeg hun eerste tegendoelpunt van het toernooi te verwerken. Kanon Mori redde hiermee de eer voor Japan. Bij Oranje scoorden zowel Michelle Fillet als Marijn Veen drie keer. Frederique Matla, Carmen Wijsman en Maxime Kerstholt troffen ‘slechts’ tweemaal doel.

Woensdag om 11:00 uur zullen de dames van Ageeth Boomgaardt naar verwachting voor het eerst echte tegenstand krijgen. Dan speelt Oranje tegen Argentinië dat eerder met 22-0 van Fiji won en ook Zuid-Afrika met 9-0 versloeg.

Comments (2)

  1. Jammer dat de jeugd Olympische worden georganiseerd! Ten eerste omdat het veel van de waarde van het internationale hockey afhaalt; op een mondiaal podium een wedstrijd met 22-0 winnen is weinig positief voor de sport.. Daarnaast, en dat vind ik spijtig, worden door dit soort toernooien, wat eerder bijvoorbeeld ook in het voetbal gebeurde, op deze manier steeds toegankelijker voor sporters, ook al behoor je niet tot de top; een OS moet voor de creme de la creme zijn, niet iedereen die toevallig niets had te doen naast z’n eindexamen zou een ticket moeten krijgen voor zoiets. De OS is een jongensdroom, hou dat beeld intact. Straks krijg je ook een OS voor B-landen, of voor vrijwilligers, of voor iedereen die het maar wil.. Nee, juist alleen voor de mensen die er in hun (jong)volwassen leven nog steeds willen en kunnen gaan, krijgen een podium. Zoals nu in London. En over twee jaar in Rio. That’s it. Een EK voetbal voor 20 landen; een Champions League waar nota bene de nummer vier uit Engeland aan mee mag doen.. Het haalt de glans van een toernooi af. De OS bereik je als je er klaar voor bent. Anders is het jammer. De CL bereik je als je kampioen wordt. Anders is het jammer.

  2. Ik begrijp wat je bedoeld. Maar zoals je weet is het gedachtengoed van de Coubertain juist;”meedoen is belangrijker dan winnen”. Dat moet ook zo blijven. Echter is er wel een hele grote fout gemaakt door voor dit format van 5-5 te kiezen. Dat maakt het verschil tussen Nederland en de rest alleen maar groter. Los van het feit dat dit een heel erg sterke lichting is en dat ze uiteraard voor de toekomst, heel erg veel leren van dit evenement. Je ziet aan hun reactie op de beelden ook, dat ze dit zelf ook niet leuk vinden.

Reageer