WK Indoor: Nederlands dames als groepswinnaar door naar laatste acht

De Oranje dames hebben hun poulefase afgesloten met een 6-3 overwinning op Polen. Hiermee plaatst Nederland zich als groepswinnaar voor de kwartfinales. De ploeg van Marieke Dijkstra speelt daarin vrijdagavond om 21:00 uur (onder voorbehoud) tegen de Oekraïne. 

Nederland zaal Oranje dames MdW Hulsen (2)
Lieke Hulsen op weg naar een doelpunt. (c) Maurice de Wert

De ploeg van Marieke Dijkstra kent een fantastische start van het WK. Na klinkende overwinningen op Zuid-Afrika (14-0) en Kazachstan (15-0)op de openingsdag, werden donderdag Tsjechië (7-2) en Wit-Rusland (8-1) met gemak voorbij gespeeld. Vrijdagochtend werd deze groepsfase in stijl afgesloten met een 6-2 overwinning op Polen.

Twee doelpunten van Claire Verhage en een treffer van Lieke Hulsen zorgden al voor een comfortabele 3-0 voorsprong bij rust. Vroeg in de tweede helft zette Oranje het gas er op door via Mila Muyselaar en Denise Admiraal binnen no-time de score naar 5-0 op de schroeven. Joanna Hawrot deed namens Polen nog wat terug door twee corners binnen te pushen maar de overwinning van Nederland kwam geen moment in gevaar. Goals van Hulen en Oriana Walasnek bepaalden de eindstand op 6-3.

Zonder punten te verliezen gaat Oranje door naar de kwartfinales. Nederland treft daar de nummer vier uit de andere poule, de Oekraïne. Deze kwartfinale vangt vrijdagavond om 21:00 uur aan. Alle kwartfinales zijn live te volgen via de toernooiwebsite van de FIH.

Reageer